Nyheter:

2011-10-06: Bloggdags!

Nu har Nokke fått en blogg! Välkommna att besöka oss där!

Nånn & Nokke

http://nann-nokke.blogspot.com/

2011-06-08: Longtime... 

Oj har inte uppdaterat här på väldigt länge...
Men nu får det bli bättring med den saken, insåg precis att det blivit betydligt enklare att göra uppdateringar nu, behöver inte alls skriva html-kod som förut. Funderar ändå på att skapa en blogg, vi får se hur det blir...

I vilket fall mår vi bara bra jag och Nokkis!

2010-08-10: Inspiration

Under Lichman clinicen tog jag lite bilder på de andra deltagarna. Här kommer några på Elisabeth och hennes vackra "Guldgosse". Elisabeth har verkligen gjort ett otroligt jobb med honom, han är en riktig super häst!

Att backa genom att använda sin energi:


Samspelta:
Nokke har haft en riktig formtopp på slutet, hoppas att den håller i sig! Så roligt att rida just nu och när regnet ändå vräker ner så är ju det den perfekta ursäkten för att inte träna någon On line. Rida är ju så mycket roligare!!!

2010-08-09: I sadeltankar

Jag fundera på att köpa en till sadel och denna gång en mer akademisk/spansk variant. Har just nu denna hemma på prov och är jätte nöjd. Sadeln är en Ludomar Alta Escuela och jätte skön att rida i samt att den ligger bra på Nokke.
I lördags red även Tomas i sadeln och det har aldrig gått så bra tidigare. Han och Nokke travade och galopperade massor och det var inga problem med balansen där inte och dessutom gav denna sadel inget skav! Ända problemet nu är väl att jag inte kommer få ha Nokke ifred ;-). Tomas kanske kräver att ha honom för sig själv ett par dar i veckan *S*.
Innan jag beslutar mig om denna sadel återstår dock att även testa lite fler modeller, så jag, Nokke och Tomas åker nog över till Annika en kväll snart och prover lite olika. Så vi kan känna oss helt säkra.

2010-08-06: Parellitube
Tjoho! Vi gjorde det! Vi kom med på Parellitube!
Dessutom får vi en Live Celebration DVD för att vi lyckades!
Berättade för Nokke igår och han blev mycket stolt ;-)
Här är klippet:2010-08-03: Härlig dag

Igår blev en sådan där bra dag! Åkte till stallet efter middagen och jag, Nina och Johanna körde den sista behandlingen mot tagelmask. Helt otroligt vad effektivt, tycker faktiskt att Nokkes man och svans blivit mycket finare på bara 2 veckor.

Sedan red jag på plan och jämförde sadlar, mer om detta imorgon. Efter stallet åkte jag förbi Rosa för att se om jag fick liv i hennes kamera. Blev kvar där 1h och 40min. Vi surrade en massa strunt, jag behandlade underbara Jasmine lite och sedan lekte vi med linjering och formgivning på plan.
Jasmine är en sådan fantastisk häst, att leka med henne är som att leka med en boll i vatten. Jag och Nokke har långt kvar innan vi är där. Jag är djupt imponerad. Sedan så var Jasmine så härlig att behandla, hela tiden visade hon nya ställen och sög åt sig av behandlingen som en tvättsvamp :-) Rosa har verkligen fått en pärla som hon ska vara rädd om <3.

Lite fler bilder från Lichman helgen:
2010-08-02: Vardag

Så var man tillbaka till vardagen. Jobbet börjar igen och man ska åter försöka få in någon rutin i sitt liv. Som alltid efter semestern känns det lite motigt att börja jobba men det går nog snart över och man är tillbaka i farten igen.

Det jag kan glädja mig åt i alla fall är att det går så himla bra med Nokkis just nu! Han är så go och mysig. Igår när jag kom till stallet fick jag världens gnägg! Nu ska jag verkligen se till att få fingrarna ur och filma vår L2!

2010-08-01: Mer Lichman

Fortsätter med lite bilder från kursen. Jag har haft mindre lätt med galoppen On line på Nokke. Han har mycket bagage med sig från allt för mycket longering runt, runt, runt. Vilket inte är så bra på en LBI, att driva runt dem varv efter varv. Så när jag först träffade Nokke för 12 år sedan gick han inte längre att longera i galopp, utan han for iväg i världens bockserier och viste precis hur han skulle få linföraren att tappa linan...

Nu på clinicen med Lichman passade jag på att be honom visa hur han skulle jobba med galoppen. Nokke kan nu fatta glopp och vara kvar i comfort zone men inte så mycket mer. Davids tips var att ta hjälp av staketet och när Nokke från voltspåret kom ut till staketet skulle jag öka min energi emot honom och på så vis få honom att fatta galopp. Och ni kan ju själva se vilket bra resultat det blev. Men jag måste säga att rikta sin energin rätt var inte det lättaste. Så nu ska v träna vidare på detta Nokke och jag.2010-07-23: Clinic David Lichman

Vilken helg! OJ! Jag har lärt mig så mycket och insett vilken underbar häst jag verkligen har. 2 dagar på vardera 3h och han höll humöret på topp hela tiden <3.
Har lärt mig så himla mycket, ska försöka sammanfatta lite och sedan skriva ner det här. Behöver smälta det lite först. Både jag och Nokke har varit helt sluta mentalt denna vecka...
Här kommer några bilder till att börja med, underbaraste Tomas som fotat och filmat HELA helgen och inte nog med det, han fick visa sin transport-savvy också ;-) *puss*2010-07-16: Nu börjar poletten trilla ner!

Red Nokke igår Freestyle, oj vad bra det gick! Vår starka sida har ju varit Finessen men efter Rosas lektion i tisdags har det verkligen släppt. Red 8:an och klöverlövet i trav och han joggade runt helt lugnt och fint och jag kunde svänga med vikt och skänklar. Sticken hela tiden vilandes på axeln. Varje gång vi kom till en vändning frågade han "är det vänster eller höger!?" Var en sådan underbar känsla, han lysnade på de finaste hjälper och var så go och glad. Min lilla favortiskrutt!

Slänger in några bilder från början på juli. Nokke var precis igångsatt efter en veckas vila på grund av en stukning. Så lite styrka saknades, men han var fin min snutt!2010-07-15: Hårdträning!

Jag har verkligen varit dålig på att uppdatera här men nu lovar jag att bättra mig!
Mycket ha hänt men låt oss fokusera på det som komma skall! 2 dagars kurs med David Lichman och sedan en dags träning för Birgitta Järnåker! Å jag hoppar runt utav förväntan.

Jag har förberätt mig inför Lichman clinicen genom att ta 3 lektioner med världens bästa Rosa. Mycket fokus på att flytta framdel och bakdel för fas 1, både från marken och från ryggen. Det blev riktigt bra, ikväll ska det slipas lite till. Jag kan liksom inte fatta att lilla jag ska träna för Lichman, fatta hur stort det är! Å jag är så förväntansfull och nervös.
Bjuder på 2 bilder från träningen med Rosa. Bilderna har jag lånat från hennes blogg!>> Gästbok >>

Läs gamla "Senaste Nytt":
>> Kvartal 2 2010 >>
>> Kvartal 1 2010 >>
>> Kvartal 4 2009 >>
>> Kvartal 3 2009 >>
>> Kvartal 2 2009 >>
>> Kvartal 1 2009 >>
>> Kvartal 4 2008 >>
>> Kvartal 3 2008 >>
>> Kvartal 2 2008 >>
>> Kvartal 1 2008 >>
>> 2007 >>


>> Tillbaka till Senaste Nytt >>