Nyheter:

2009-12-28: God Jul och God Fortsättning!

Nu har vintern verkligen kommit och snön vräker ner. Jag och Tomas hade planerat in en fotosesion i det vackra vinterlandskapet i gnistrande snö och sol, men det blev i fullt snöfall istället. Nokke var lika fin som vanligt, han är i en verklig formtopp just nu. Han gör mig häpen varje dag och jag har svårt att förstå att han faktiskt är 22 år snart.
Här kommer ett par bilder, fler kommer efter nyår då jag är tillbaka från Köpenhamn och Malmö. Det kommer även komma en film då!2009-12-19: Härligt kallt!!!

Mys, 20 grader kallt och rimfrost! Kan det bli bättre!?
Ja frågar du min bil så blir nog svaret ja. Efter två veckor utan att ha blivit körd och en massa spöregn som sedan snabbt blev 20 minus, så såg han mer ut som en röd iglo än en bli. *asg*
Men när matte väl tagit sig in genom en av dörrarna startade han snällt och gick som en klocka. Efter 3h i Bittes garage var han sedan sig själv igen och jag kunde öppna resterande dörrar och bagagelucka.

Men jag är glad för att det äntligen har blivit kallt. Tänk att för en månad sedan såg hagarna ut så här:Helt sjukt vad mycket lera det var och hur mycket regn det kom. Sviterna efter denna period är att Nokke har pytte lite mugg båda bak samt lite röta i framhovarna. *suck* Det här har nog varit den värsta hösten hitintills. Blä!!!!!!!!! Men nu är det kallt och härligt och Nokke älskar snö och kyla och är så fin just nu. Ridplan går äntligen att rida på igen och efter två pass där är Nokke som en dröm att rida. Lite mer snö på det här och sedan är det fritt fram för Tomten att komma!

2009-12-16: Lite kul!
Skrattar så att tårarna rinner, hur kul som helst!
Snacka om snälla ponnyer, de där måste vara alla ridskolors drömhästar.
Lite segt i början med när de väl kommer igång med ridningen blir det hur roligt som helst!2009-11-30: Imponerad!
Är det inte underbart! Något jag tycker är härligt är att detta visas på Globen inför hela hästsverige! Sedan kan man ju önska att folk är mogna nog att ta emot detta...
Pignons show på Sthlm Horse Show

2009-11-30: En stor man har gått ur tiden!
Dag Nätterqvist har för en tid sedan lämnat denna värld och i och med detta förlorade ridsporten en enligt mig viktig person. Han var den som ifrågasatte vart den "moderna" dressyren var påväg.

Citerat från hans hemsida:
Mottot för all ridning skall vara:
"Allt du önskar att hästen ska ge dig, måste du själv ge den, både till kropp och till själ"

Idag finns ingen "facktidskrift" som öppet och objektivt avhandlar de problem som gäller hästen i de traditionella ridgrenarna dressyr, hoppning och fälttävlan. De är förbundets "talorgan" eller (och) sponsrade av något företag som sponsrar någon tävlingsryttare, kusk eller annan viktig del av sporten.

Sporten, med ledning, domare, tränare, ryttare, kuskar, journalister, tidskrifter, åsikter och tyvärr även hästen, har hamnat i den kommersiella "grottekvarn" som sakta men säkert maler ned skolning, kunskap, objektivitet och frihet till social lydnad och likformighet.

Läs mer på hans hemsida: www.jakobslund.se/dadde

2009-11-12: Är vintern äntligen påväg?
I natt kom det snö och det verkar som om den kommer att ligga kvar ett litet tag i allafall. Nokke har i och för sig inte fått sina vinterskor än men blir det inte mer än så här så är det lugnt. Glenn kommer på tisdag och jag är borta i helgen, så då får han vila.

Red en kort sväng igår efter vägen, kolbäckande svart var det. Vi tränade samling och övergångar upp till samlad trav/halvsteg.
Jag tränar detta genom att rida 8 steg samlad skritt, 8 steg framåt neråt i skritt, 8 steg samlad skritt och sedan övergång upp till trav ur den samlade skritten (gärna skolskritt).

Nokke blir så sjukt taggad av denna övning att han förösker trava hela tiden *S*. Men det är bara att vara tydlig och fortsätt så brukar han tagga ner ganska snabbt. Vet att han allra helst vill trava samlat hela tiden för att det är minder jobbigt för honom. Han är nämligen sjukt stark i den samlade traven. Detta kan dock ha sina nackdelar, bl.a. gör det så att den samlade traven blir väldigt svår att påverka. Han har sin rytm och steglängd och att ändra på den är mindra lätt, dessutom böjer han inte gärna i hasen tillräckligt.

Därför är ovan nämnda övning så bra, i övergången från skritten upp till trav måste han vinkla haserna och vips så blir den samlade traven mycket bättre och påverkningsbar. Dock orkar han inte så många steg och han är väldigt tydlig med vad som är max och det gäller att vara lyhörd. Inte pressa en LBI över stupet, då kan det bli både Caprioler, Levader och Terre ā terre.

Fler bilder från augusti:
Matte, vart tar du min pidestal?

Okej, okej jag ska inte tjuvkika, men jag vill vara med ju!

Sådär ja, nu får jag ha den för mig själv igen!


2009-11-11: Online
Oj vad lite Online det blivit på slutet, men det är inte så lätt när man är utan ridplanen för tillfället och alla lägdor är som myrmarker. Hittade lite ovisade bilder från slutet av augusti som jag slänger in för att motivera mig själv.2009-11-10: Min vän!

Han är min bästa vän och partner!

En mycket speciell herre som av naturen är skeptisk till det mesta, måste motiveras och anser att arbete är något onödigt ont.
Men när man väl vunnit hans hjärta har man den bästa vän man kan tänka sig som skulle gå genom eld och vatten för en.
Vi gör saker tillsammans som ett team, umgås för att vi båda vill och har roligt tillsammans, aldrig några måsten.

Jag litar på min vän till 110% och vi vet att vi alltid finns där för varandra!

2009-11-08: Farsdag!
Idag är det Farsdag, grattis pappa! Ska snart dit på middag, ska bli jätte mysigt.
Jag har spenderat dagen med att städa, hela lägenheten samt bakat en massa. Jobbigt men så skönt när det äntligenh är klart. Var till stallet imorse och släpte ut hästana, det är så mysigt att mötas av deras godmorgon-gnägg.

Med Nokke går allt jätte bra just nu *peppar peppar*. Har inte blivit så mycket Online träning som vi kanske skulle behöva men det blir mindre lätt när man inte har någon ridplan att vara på. Den ser nämligen ut som en swimmingpool just nu. Ska det aldrig sluta regna?

Har dock tränat på en hel del andra små saker. Har märkt att Nokke har extremt svårt att sänka huvudet när jag står i zon 1. Zon 2 och 3 inga problem, men med mig i zon 1 blir han obekväm. Inte RB men osäker, dominant och bufflig. Sänker huvudet men är sedan snabb med att höja det och i samma veva försöka buffa undan mig. Men vi jobbar på det, faktiskt intressant att hitta nya småsaker att träna på.

Några bilder från augusti:
2009-10-25: En toppen dag!

Idag var det en helt underbar dag i stallet! Jag och Tomas, Nina, Marie och Katarina var där. Dessutom följde Bitte med ut med Lillan. Vi red till höger och "dressyrade" lite på ängen. Trots att det regnade, kändes det som om solen sken. Alla hästarna var jätte fina och det var en så rolig och härlig tur. På vägen hem tog vi en riktig lång galopp i friskt tempo, så KUL!
Efter som Tomas var med så var han gullig och fotade lite. Just nu sitter jag och fixar med bilderna och lägger ut några här så fort jag är klar. Dåligt ljus och regn tyvärr, men fina hästar kompenserade upp det hela!

2009-10-22: Äntligen

Rosa har startat en blogg! Som jag har längtat. Träffar Rosa alldeles för sällan tyvärr, önskar att det var oftare. Ska försöka boka en träning med henne snart och även åka och titta lite när hon tränar Jasmine. Men nu kan jag titta på hennes blogg så länge och få lite inspiration!
Rosas blogg.

2009-10-17: Uppdaterar
Oj nu var det länge sedan jag uppdaterade här *skäms*
Lilla Nokkis har varit halt i lite över en vecka efter att halkat i haden och sträkt sig uppe på korset. Han hade riktigt ont första dagen, sedan var han mest stel och oren. Men nu *peppar* *peppar* är han igång igen och som vanligt. Tog en lite längre tur i dag på 1h och det var inga problem, så underbart att få rida sin häst igen!

Lovade ju bilder från Spanien och de ska jag försöka lägga ut imorgon *lovar*
Men nu tänkte jag lägga ut ett par gamla men ovisade tränings bilder. Bilder på något som jag och Nokke tycker är jätte kul och när man ser hur han tar i över bommarna så är det lätt att räkna ut vilken otroligt bra rumpträning detta är ;-).

2009-10-03: Min spanska häst!
Som ni vet har jag ju varit en vecka i Spanien och arbetat på Holmen Madrid. Och inte kan man om man rider akademiskt och har en häst åka hem utan att handla lite spansk hästutrustning!

Jag hittade en riktig spansk hästsportbutik och där shoppade jag loss åt Nokkis. Han fick ett helt handgjort spanskt trän i helt otrolig kvalité! Sedan köpte jag även en sådan prydnad som man knyter på pannbandet (vet inte vad de heter) i hästhår och även den handgjord. Sedan blev det även en sådan "filt" som man har framför sadeln.
Visst blev han fin!>> Gästbok >>

Läs gamla "Senaste Nytt":
>> Kvartal 3 2009 >>
>> Kvartal 2 2009 >>
>> Kvartal 1 2009 >>
>> Kvartal 4 2008 >>
>> Kvartal 3 2008 >>
>> Kvartal 2 2008 >>
>> Kvartal 1 2008 >>
>> 2007 >>


>> Tillbaka till Senaste Nytt >>