2007-12-27: Det bästa beviset

Först vill jag önska alla en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR! Sitter här och njuter av ledigheten. Tomas är i Övik och det är lite tråkigt, jag kände att jag inte kunde följa med, ville ju inte lämna Nokke. Jag skulle bara gå runt där uppe och vara orolig hela tiden och det skulle jag inte må bra av.
Nokke äter ju medicinen nu och det verkar gå bra. Var ut till stallet idag och när jag kom till hagen för att hämta in honom möttes jag av världens gnägg! Det är det bästa beviset på att Nokke tycker att han är frisk *ler*
Han har alltid gjort så, vet inte varför, men om han varit dålig av någon anledning och vi inte har kunnat rida, t.ex. ett sår på benet eller dyligt, så har han alltid gnäggat när jag kommit till hagen den dag han blivit frisk igen. Det är hans sätt att tala om det för mig att han mår bra igen och idag gnäggade han!!!

Han är inge snorig längre, han hostar inte trots en kort promenad och han är jätte pigg. Så pass pigg att jag idag märkte hur mycket jag har skämt bort honom nu när han varit dålig. Vet att man inte ska förmänskliga djur men det är svårt att inte "ge dem lite extra kärlek" när de är sjuka *visslar oskyldigt*. Nokke gick idag även fast jag sa stanna och jag åkte fint kana på skorna på isen efter *S* *visslar igen*.
Nej, bara han blir bra nu, för det hoppas jag verkligen, så sätter PNH-träningen igång igen och jag får sluta dalta med honom, men som sagt han måste ju bli helt frisk först *asg*

I fredags var jag med Acca ut till hennes medryttarhäst, en fd. kallblodstravare vid namn Snappe. Han hade egentligen ett mycket längre och vackrare namn men det har jag glömt. Jag kan bara säga det, vilken skönhet! Underbart temperament, lugn, snäll, stabil och trygg men så fort det var arbete som gällde så gav han allt! Så imponerad över denna underbara ras.
Snappe var precis lagomt stor, bra propotioner en fantastisk överlinje och en riktigt fin trav. En sagohäst, Acca får se till att vara rädd om denna gobit.
Jag hade en lite lektion med Acca och Snappe och de var så duktiga båda två, roligt att se pusselbitarna falla på plats. Nu ska jag se till att följa med ut en dag när det är ljust så jag kan ta lite kort på sagohästen.
På tal om kort, får ju inge nya nu när Nokke är sjuk så jag letade fram lite gamla som jag inte har vistat tidigare, lägger några här och resten hittar ni i PNH-mappen under "Intressen".

2007-12-21: Inte varit ett snällt barn i år...

... i alla fall verkar det inte som det. Det ända som jag önskade mig i julklapp kommer jag nog inte att få. Nokke är fortfarande dålig. Ja, dålig är väl ett starkt ord men han är inte frisk. Han ser ut som vanligt bortsätt från att han har lite hosta kvar och en lätt ansträngd andning som man bara ser om man tittar riktigt noga när han andas ut.
Pratade med veterinär nu imorse och berättade allt igen, då det var en av distriktarna som jag inte pratat med tidigare. Vi kom fram till att eftersom han visade de symptom han gjorde och han varit dålig så pass länge så skulle han få något för sin hosta och slemmet.
Veterinär skrev ut Ventipulmin som han ska äta 2ggr om dagen i 10 dagar. Blir han inte bra på detta är det kliniken som gäller och en ordentlig undersökning i hals + lungor. Hoppas vi slipper det!
Givetvis har medicinen han ska äta nu biverkningar, så som svettningar, skakningar, oro, hjärtklappning och nässelutslag. Får väl förbereda mig på att få åtminstonde ett av dessa sympton *suck*
Ikväll ska jag med till Accas nya medryttarhäst och se vad det är för stjärna hon har hittat, ska bli roligt och spännande. Återkommer med mer info när jag varit dit.
Slänger in en bild som alltid får mig på gott humör.2007-12-14: Ljusning

Har inte hänt så mycket men jag måste få rapportera att Nokke är riktigt pigg och kry nu!!! Jippie! Igår hade han spruningt ner til höet i hagen utan att hosta! Dock ska han vila 1½ vecka till så att luftrören verkligen läker. Så skönt att allt börjar ordan upp sig.
Ikväll har vi julfest här på jobbet, ska bli så himla roligt, men först ska en härlig jullunch avnjutas på Knaust.

2007-12-11: Andas ut..?

Vilken vecka det har varit! Vill inte ha det så här igen. Nokke har ju åkt på en luftvägsinfektion och för det fått penicillin och det borde ju vara frid och fröjd, om man inte som mig har en väldigt kännslig häst.

Han fick första injektionen på onsdagen, på torsdagkväll hade han svullnat i vänster benpar. Jag ringde veterinär och den jag då fick tala med sa att detta inte borde bero på penicillinet, utan att han troligen halkat eller fått en spark. Så jag fortsatte att ge han penicillin.
På fredagen var han fortfarande svullen och han fick ha lindade ben i boxen, i denna veva svullnade även skapet upp lite. Så då fick jag en till sak att oroa mig för.

Lördag lite bättre i benen men såg lite allmänt hängig ut, jag fortfarande orolig.
Släppte ut på söndag morgon och Nokke var lite stel i halsen, kom tillbaka på kvällen för att ta in dem och Nokke var nu jätte stel i halsen och kunde inte röra huvudet åt något håll, lilla stackare. Jag blev givetvis jätte orolig, ringde veterinär. Samma som förra gången som svarade och h*n sa att det kunde bli så om man lyckats spruta penicillinet väldigt fel. Jag har verkligen varit jätte nogrann och fick inte detta att stämma, men mådde då dåligt över att det kanske var jag som åverkat detta. Vi bestämmde att jag skulle återkomma om han fortfarande inte inte var bra måndag morgon.

Klev upp tidigt och var i stallet till 07.00 på måndagen, innan jobbet. Nokke fortfarande stel och jag försökte få tag i veterinär. Fick inget svar förren vid 08.30. Det var då på deras telefontid, så den som svarade sa att de skulle återkomma till mig innan lunch.
Vid 11-tiden ringde min favorit veterinär! Vilken tur att h*n jobbade just denna dag. Jag berättade allt för h*n, de svullna benen, det svullna skapet och den stela halsen. Svaret jag fick var att detta lät fullständigt normalt i dennes öron, han var helt enkelt en känslig häst som reagerat på penicillinet. Vi bestämde att veterinären skulle komma ut och titta till Nokke på eftermiddagen.

Runt 15.45 kom veterinären till stallet. Jag fick då veta att jag absolut inte stuckit fel och alla symtom var normala men ovanliga. Nokke fick smärtstillande och antiinflamatoriskt, han hade lite ansträngd andning men det var inge konstigt med tanke på förkylningen och att han stått inne hela dagen. Jag åkte ut på kvällen igen för att ta in hästarna och för att jag ville se hur det var med min lilla skrutt och han mådde riktigt bra! Glad och bufflig som han brukar vara och kunde röra på huvudet igen, inte fullt ut men tillräckligt för att äta höet från golvet i boxen igen.
Jag hade nämligen medans han var stel varit tvungen att lägga höet i krubban och i vatten hinken (han har vattenkopp och hinken används bara när vattnet fryser i koppen) men nu när han kom in så tittade han på höet och sedan på mig, på höet igen och gav sedan en djup suck. Som för att säga "men matte" sedan tog han tag i höet i hinken och slängde ner allt på golvet för att sedan förnöjt börja äta därifrån. *S* Han som under hela det dygn som varit ätit så försiktigt för att inte spilla på golvet, för det kunde han ju inte plocka upp.

Så det börjar ordna sig nu och jag kan nog kanske slappna av lite och inte vara så orolig, svårt men ska försöka i alla fall.

2007-12-07: Luftvägsinfektion

Så var veterinären ut i onsdags och konstaterade luftvägsinfektion på Nokke och Cheyenne. De är satta på penicillinbehandling i 5 dagar, alltså till på söndag. Sedan ska de vila ytterligare 2 veckor så att luftrören får läka. Det betyder att om allt går som det ska så blir första dagen för en lite tur, julafton.
Igår när jag var ut till Nokke för att ge han de 2 sprutorna var han jätte svullen vänster bak och lite svullen vänster fram. Inte roligt, har inte en aning om vad det berodde på, hittade inget sår. Ringde och pratade med vet. om det skulle kunna bero på penicillinet men det skulle det inte, utan hon trodde att han halkat eller fått en spark. Det blev lite bättre medans jag var där och Bitte tyckte att det var ytterligare lite bättre på kvällen när hon tog in han. Men imorse så var det ju så klart svullet igen. Jag vill bara ha en frisk häst, är det så mycket begärt? Att hela tiden gå runt och oroa sig är jätte jobbigt. Jag är ju en riktig hönsmamma åt Nokke och oroar mig över minsta lilla. Trodde att jag skulle kunna pusta ut lite i och med penicillinbehandlingen och så blir det så här med benen.
Jag vet i alla fall vad jag vill ha i julklapp, och det är en frisk Nokke. Det är det ända jag önskar mig!

2007-12-03: Helt otrolig!

Någon dag hoppas jag att även jag är där, men fram tills dess får man väl inspireras av andra. Titta och njut och låt dig hänföras...2007-12-03: Bilderna från kursen med Birgitta Järnåker

Kan börja med att berätta att Nokke fortfarande är förkyld. Han hostar lite då och då och det kommer även den del snor. Men han är pigg och glad och går runt i hagen i sina täcken. På onsdag har det gått 2v, får se hur han ser ut då. Är han inge bättre så ringer jag och pratar med vet. för att bestämma hur vi ska fortsätta, om han behover medicin eller om det bara är att fortsätta att vila.
Nu till nästa sak, BILDERNA! Har ju lovat så här kommer några. Hade otur med ljuset, nästan inget alls så kameran fick jobba hårt, men det blev några i alla fall, håll till godo.2007-11-26: Kurs Birgitta Järnåker

Vilken underbar helg! Var med som fotfolk på en heldagars kurs för Birgitta Järnåker och fick se en massa underbara hästar och få en hel del nya övningar att prova hemma. Tog en hel hög med bilder och lovar att lägga ut dem här så fort jag hinner, senast till helgen. Bl.a. så var Pernilla med, med sin underbara PRE hingst och de bilderna vill ni inte missa kan jag lova! Ska även fösöka träffa henne något snart och ta lite fler bilder på denna underbara häst. Han har ett sådant härligt temperament att man genast vill skaffa sig en hingst. Pernilla hade sett mina bilder på Zapatera och vill av den anledningen att jag även skulle fota hennes häst, snacka om att jag känner mig hedrad.
Nu ska jag ta och åka ut till min egen pojke och se hur det går med förkylningen. Han ska ju vila i 2v. så jag kan ju inte säga hur mycket bättre han har blivit då vi inte har ansträngt oss än. Men han har ingen feber, svullnaden i benen har gått ned (tydligen så är det vanligt i samband med förkylning) och det kommer inte lika mycket snor, men det som kommer är fortfarande gult och tjockt. Nu har även Cheyenne dessutom blivit smittad, usch, hoppas de blir friska snart!

2007-11-19: Förkylning :(

Stackars lilla Nokkis, han är förkyld. Hostar vid ansträngning och tjockt gult snor i näsan. Dock ingen feber och pigg och glad med apptit som vanligt. Märkte detta i onsdags, då hade jag inte varit hos honom på två dagar så jag vet inte riktigt när han blev dålig. I söndags var han ju super fin.
Pratade med veterinär på onsdagskvällen, när jag var i stallet, för att höra om han tyckte att de skulle komma ut och titta på honom. Men han förklarade för oroliga lilla mig att hästa faktiskt också fick vara förkylda och att 19år inte var någon ålder på en häst! Sedan när jag frågade vad det värst som det skulle kunna vara, var för något. Så skrattade han och svarade "en jätte förkylning".
Blir så glad över sådana här människor som tar sig tid att prata och förklara när man själv är orolig. Klockan var ju nio på kvällen och han hade jour men ändå så tog han sig tid. Uppskattade verkligen detta.
Nu hoppas jag bara att Nokkis blir frisk snart, han blev i samband med detta även lite svullen i båda bak. Vet inte om det har med förkylningen att göra eller om det är något annat, blev lite orolig över det också nu *S*. Har ju aldrig haft en förkyld häst förut så jag vet ju inte. Hoppas han är bättre ikväll, lilla älsklingen.

2007-11-19: Lång helg

Oj, vad mycket jag har haft att göra i helgen.
Först så var jag och Tomas och serverade och stod i baren på en tillställning på fredagen. Vi kom dit till 17 och for därifrån efter 03.00 på lördagen. Sedan var det bara hem och sova för Katarina skulle komma ut och hämta mig på förmiddagen för vi skulle ut och rida. Det var super mysigt, det var så länge sedan vi red tillsammans. Johanna var snäll och lånade ut Cheyenne till oss, tack Johanna!
Sedan bar det av hem för dusch och sedan åkte jag och Tomas hem till Katarina för att fira hennes 25års dag. Återgin blev det en kväll till efter 03.00 och på söndagen var jag så trött.
Men med tanke på vilket underbart väder det var så kunde jag ju inte låta bli att åka och rida. Johanna var också med och vi tog galoppbacken. Nokke var helt UNDERBAR, vet inte om han någonsin gått så bra. Gick i super bra passage längst upp i galoppbacken, hela raksträckan! Haden en fantastisk ökad trav, bättre än jag någonsin kunnat drömma om och gick på vägen hem i en bärig samlad galopp. Allt detta med en otrolig vilja och arbetsglädje. Det var hela tiden han som gjorde mer än vad jag bad om. Min lilla snuttiga raggsocka *love*

2007-11-10: Underbara snö!

Å vad härligt det är att få rida på en väg täckt med snö! Helt plötsligt kan man trava och galoppera vart man vill igen. Nokke är pigg och glad och piafferna börjar sitta igen. Nu jäklar ska de bli riktigt bra, han trampar fint med hängande tygel, nu gäller det bara att han får upp styrkan och orkar samla sig lite mer.

Återigen har en låt fastnat på min hjärna, så nu måste jag ju plåga er alla som läser här också.2007-11-08: Utlovade bilder

Lovade att lägga ut bilder från den 13/9 när Rosa och Elisabeth tränade, lång tid tog det men här kommer de! Lägger några här och resten finner ni under "Intressen"/"PNH"/"Andra tränar"
Titta och njut!2007-11-08: AR träning/visning

Den 24/11 kommer Birgitta Järnåker hit till Sundsvall och håller en endagars kurs. Jag och Nokke står som första reserv på en ridplats men blir det ingen ridning så kommer jag i alla fall att delta som fotfolk, kommmer säker att bli mycket lärande.
Red ut med Johanna och Nina igår, tog en sväng efter den hårda vägen och red lite på en lägda. Nokke var riktigt fin på hemvägen. Bra skolor med samling och lite högre form och fina igångsättningar i samlad trav och lite tramp. Längtar tills jag får rida idag igen.

2007-11-03: Tömkörning och PNH

Idag var Tomas med och fotade *love* så jag passade på att tömköra lite och sedan träna lite PNH och det genom att rida med bara halsring. Nokke var jätte fin och vi avslutade passet med att hoppa ett litet hinder några gånger (första gången med enbart halsringen). Hur roligt som helst!
Nu har vi även beställt en Parelli DVD med hoppning, så snart kommer vi att bli hur bra som helst *S*2007-11-02: Sadelprovning

Annika och Anna kom ut till mig och Johanna i stallet idag och vi provade ut paddar till våra sadlar. Det blev jätte bra och nu så kommer en beställning att gå iväg till England på paddar till mig och Johanna. *längtar*
Så fort jag kommer ihåg ska jag ta en blid på sadeln och lägga ut här, lovar.

2007-10-28: William i stallet

Var till stallet idag med Katarina och min gudson William. William hade pratat hela veckan om att han skulle få åka till Nokke och han hade plockat jätte fina blommor till mig och målat en teckning, som nu sitter på mitt kylskåp.
Katarina och William red och jag tror att de hade det lika roligt båda två.2007-10-22: Ridtur

Var ut till stallet direkt efter jobbet. Åkte förbi Annikas stall för att träffa Sara och skriva kvitto på sadelköpet. Red med sadeln idag igen *S* Börjar kanske bli lite beroende? Nejdå, ingenfara på onsdag blir det barbacka igen.
Nokke var i alla fall jätte pigg och glad idag. Vi red på en lägda och han var nästan lite bockig. På vägen hem hann det bli mörkt och jag tände pannlampan, har precis bytt lampa i den till en halogen och jäklar vad den lyste! Den gav så mycket ljus att till och med Nokke reagerade och tyckte att den hade blivit lite läskig, men det gick snabbt över. Men traven jag fick, när han egentligen var lite het men inte tordes springa fort för att lampljuset var framför, var helt GUDOMLIG!

Föresten det är härifrån som min sadel kommer: Balance.

2007-10-22: Älgbrydderi

Jag och Johanna var ut till stallet igår och red en sväng i galoppbacken. Längst upp stod det en bli parkerad och vi misstänkte att det nog var jägare, det finns ju ett pass där uppe, så vi vände lite diskret för att slippa komma ivägen. Dock är nog inte alla ryttare lika hänsynsvisande som oss. Min arbetskamrat berättade i morse om deras jakt i helgen ute i skogarna i Njurunda.
Där hade det kommit ett gäng tjejer till häst (5 st) och de hade hörts på långt håll. När de sedan red förbi och min kollega frågade glatt om de sätt någon älg fick han först en blick som sa "djurmördare" och sedan ett spydigt svar att "de har vi skrämt bort".
Det roliga i det hela är att jägarna efter ett tag börjar fundera vart deras hund tagit vägen. Timmarna går och inte ett ljud från hunden. Slutligen får de ett samtal från polisen att de har deras hund. Tydligen så var det ett gäng ryttare som hittat den i skogen och lämnat in den till polisen i Sundsvall *ASG*.
Hmm, undra varför det i skogen där det uppenbarligen bedrivs älgjakt (de mötte ju en jägare på pass) springer en jämthund lös??? De var nog ganska blonda under hjälmen allihopa *S*. Eller var det en hämndaktion, rädda älgarna!?

2007-10-20: Nu ni!

Tro det eller ej men jag äger numera en sadel. Efter MÅNGA år barbacka så har jag nu valt att införskaffa en sadel men det betyder självklart inte att barbackatiden är över för det, utan det kommer fortfarande bli fler pass barbacka än med sadel. Men nu har jag ju möjligheten att välja i alla fall.
Red med sadel i dag och Nokke tyckte det var super roligt <3. Han älskade sin nya sadel helt enkelt. Nu har vi ju ridit massor i den förut men idag var första dagen då den var våran alldeles egna och jag tror Nokke förstod det, för aldrig har han vista att han gillat sadeln så mycket som han gjorde idag.

2007-10-19: Äntligen fredag!

Vad skönt det ska bli med helg, har haft riktigt mycket på jobbet denna vecka men nu är nästa projektplanan klar. Lite ekonomiska bitar att reda ut bara.
I onsdags var Anna ut och behandlade Nokke, han var väldigt stel i halsen och hade en "lårkaka" på ryggen, antagligen efter en spark. Han och Scharino tampas rätt mycket i hagen nu och sedan Nokke vart halt (antagligen pga Scharino) så har han ganska mycket respekt för honom. Detta medför att det har blivit en kamp om ledarrollen.
Inte för att Nokke borde vara hotad egentligen men hans självförtroende har fått sig en törn och då passar Scharino på.

Så anledningen till alla spänningar i kroppen är nog att han går och spänner sig i hagen och aldrig riktigt slappnar av. Efter behandlinge var han dock mycket mjukare och han fick vila igår. Så nu ska jag dit och se hur det är med min lilla älskling idag.
Lägger ut en bild i väntan på vintern, kanske kan bli lite sugen nu på att det faktiskt kommer snö snart, även fast jag inte riktigt vill inse det.2007-10-17: Dagens skratt, igen

Bara måste lägga ut en till. Kan inte låta bli att dela med mig, det är ju så roligt.

Första:


Andra:


Tredje:2007-10-17: Dagens skratt

Om du har 22min över ta och titta på dessa tre "filmer" med Jeff Dunham. Han är så himla bra. Jag skrattade så att jag höll på att dö.

Första:


Andra:


Tredje:2007-10-16: När jag ändå är igång

Har kommer en till låt som jag bara måste lägga ut här på min sida. i denna är både text och musik hur bra som helst. Video är dessutom grym, får ståpäls av den.
2007-10-16: Beroende

Sitter här och lyssnar på en helt otrolig låt, den är så himla bra!
Älskar texter som berör och verkligen betyder något, denna får jag tårar i ögonen av.Idag kommer Glenn ut och skor Nokke, då blir det vinterskor med broddar och sulor. Lika bra att sätta på det nu. Imorgon kommer Anna ut och ska ge Nokke lite massage och akupunktur, tyckte det var på tiden att jag skämmer bort honom lite. Igår när jag red var han riktigt fin och mjuk, lite styrka saknades dock men det kommer. Vi var faktiskt i stallet samtidigt alla tjejerna igår, jätte roligt. Det var så länge sedan.

2007-10-14: Svampar hallå!

Jag, Karin och mamma försökte under några timmar idag att hitta kantareller i skogarna runt Sundsvall, tänkte att en härlig svampsoppa till middagen eller en god sås, i alla fall, skulle sitta fint. Men hur vi än letade fanns inte en endaste lite svamp att finna. Tror att de sprang och gömde sig så fort vi kom *S*. De där kantarellerna är ena riktiga mästare på förklädnad.

2007-10-14: Nytt domännamn

Jag har nu köpt adressen www.nokke.se och i dag är första dagen som min hemsida ligger här.
Lovar att hålla den uppdaterad nu *ler*
I helgen har Tomas föräldrar (Ernst & Karin) varit nera och hälsat på, första gången de såg vårna lgh och de gillade den och tyckte att vi gjort ett bra jobb. Det var jätte roligt att ha de här och trots att de hälsade på hos oss så han de skäma bort oss lite.
På lördagen var det middag hemma hos oss och även min mamma och pappa kom, jätte mysigt och trevligt. På dagen hade vi varit i stallet och både Ernst och Karin fick rida på Nokke. De var jätte duktiga och Nokke var en liten ängel. Tyvärr inga bilder därifrån, jag glömde kameran, men men.

2007-09-13: Rosa och Elisabeth tränar

Var och tittade på när Rosa och Elisabeth tränade idag. Jätte roligt att få den möjligheten, de är så skickliga och läser sina hästar så bra. Tog en hel del bilder men de ligger på min hemmadator så jag lägger ut de så fort tillfälle ges.

2007-09-08: PNH demonstartion

Var på en demonstration av PNH idag. Det var Rosa & Jasmine, Elisabeth & Zapatera samt Lina & Kikki. Det var så himla roligt och inspirerande att vara där, de var verkligen superduktiga. Fick ståpäls flera gånger *ler*.
Tänkte att ni skulle få njuta lite också, så jag lägger ut lite bilder här:

2007-08-30: Träning PNH

Jag och Nokke tränade för Rosa idag. Den stora läxan är att Nokke ska börja tänka själv, våga prova saker och bli mer nyfiken och lekfull. Det roliga är att även Nina och Ojiji börjat träna för Rosa, så nu kan vi hjälpa varandra. Jätte roligt!

2007-08-26-28: AR-kurs

Jag och Johanna har i dagarna tre bott hos Annika Holmberg med våra hästar på en för mig årlig kurs i AR. Nokke var helt underbar, han är så ambitiös, även Cheyenne var jätte fin och innan sista dagen hade hennes fantastiska trav kommit fram. Jätte roligt. Båda hästarna fick även behandling av Anna Karström som de njöt utav. Skönt att komma iväg från vardagen ibland och få ha lite ridläger, lärdommarna var många och nu återgår vi till träning, bäst att passa på när motivationen är på topp.

2007-08-20: Uppdateringar

Nya bilder finns att se här under, bl.a från Sylarna.

2007-08-19: Lokal dressyrtävling Matfors

Tävlade i Matfors idag. Nokke var riktigt fin och ridbar. Vi hade en härlig känsla genom hela programmet. Fick 57.59 % och var 5p från placering vilket jag är väldigt nöjd med, med tanke på att detta var våran andra lokala tävling.
När vi sedan skulle hem så ville nog Nokke flytta till Matfors och var inte alls sugen på att åka hem, men tack vare Rosa så löste det hela sig på ett lugnt och smidigt sätt. Tack Rosa för allt du lärt mig och för att du alltid så villigt hjälper till, det betyder så mycket...

Har tyvärr inga bilder från ridningen men ett par på oss från tävlingsplatsen som ni kan få se.2007-08-10: Carinas Möhippa

Idag blev min syster grundlurad! *asg* Hon trodde att hon och Lotta skulle prova bröllopsfrisyrer men vi hade helt andra planer...
Vi började med att rida Islandshäst i Västanåfallen, sedan var et fotosesion hemma hos mig *S* och sedan middag på Oscar och uteliv som hägrade. Det blev en jätte rolig dag/kväll och jag tror jag talar för alla när jag säger att vi hade ASROLIGT!2007-08-06: Uppdateringar

Lite uppdateringar gjorda på sidan, bl.a. under "Hästar"

2007-08-04: Lokal Dressyrtävling

Idag red vi våran första lokala dressyrtävling en LB:1 i Timrå. Målet denna dag var att vi skulle ta oss dit och hem utan bråk :), programridningen kom i andra hand. Nokke var som vilken rutinerad tävlingshäst som helst, gick rakt in i transporten både på dit och hemvägen. Jag är så nöjd med honom!!! Givetvis undrar ni säkert även hur programmet gick och där fick vi 55.86 %. Nokke blev lite stel inne på banan men inte tittig, dock blev det svårt att forma i hörnen. Sedan så råkade jag pilla lite mycket på honom med en sporre i ena galoppökningen och det resulterade i en bock *visslar*
I det stora hela så skötte han sig exemplariskt och jag är så nöjd med min lilla skrutt, nästa gång så ska jag rida mer och inte bara åka.2007-08-03: Lite hopp...

Idag fungerade allt lite bättre, nya stigbyglar, större knästöd och riktiga stövlar gjorde att jag kunde sitta i sadeln i alla fall. Nokke var lite trevligare idag men gick inte riktigt fram. Vi får se hur det går imorgon...

2007-08-02: Usch!

Skulle träna på programmet idag i den nya sadeln och allt gick åt h*vete. Jag skumpade runt som värsta nybörjaren och Nokke blev sur och stod emot. Ingenting fungerade. Det hela slutade med att jag lånade Marie stigbyglar och åkte senare på kvällen och lånade Katarinas läderridstövlar. Nu ska det bli andra bullar av.

2007-08-01: Ridhusträning

Åkte med transporten till Lantliga idag och tränade i deras ridhus. Jag har fått låna Saras sadel (för ev. senare köp) och det gick jätte bra att rida i den. Vi tränade lite på pogramet och det gick halvskapligt. Det bästa dock med hela denna dag var när vi sedan skulle hem igen. När jag ledde Nokke över parkeringen och han fick syn på bilen och transporten började han nästan att trava emot. När jag sedan fällt ned luckan gick han rakt in <3. Så här duktig har han aldrig varit och det känns nu lugnt inför lördagens tävling i Timrå.

2007-07-30: Grattis Pappa!!!

Idag fyller min pappa år. GRATTIS från mig! Ikväll ska vi dit på middag och tårta, mums.

2007-07-23-29: Vandring Sylarna

Denna underbara vecka spenderade jag och Tomas i Sylarna i sällskap med Johanna och Ulf, samt 5 kompisar till dem. Vi hade det helt underbart. Tänk vad lite fjälluft och frystorkat kan göra för själen ;-)

2007-07-21:Ridhusträning

Körde Nokke till ridhuset i Laggaberg idag och red programmet där. Det gick riktigt bra och roligt att få rida i ett ridhus. När vi skulle hem tvekade Nokke lite på rampen, slängde sig av två gånger men gick sedan snällt in, så han var så duktig.2007-07-14: Ridskolehäst igen

Idag kom Tomas kompis Erik med familj till stallet för att rida på Nokke. Båda Eriks barn Pär och Elsa blev helt frälsta och red runt runt hur mycket som helst. Även Erik och Maria passade på att rida lite. Nokke var en riktig ängel med barnen och jag är så stolt över honom, han rörde inte en fena så fort de var runt omkring.2007-07-12: SÅ GLAD!

Körde till Annika idag igen, lastade ur, lät han beta 15min och lastade sedan igen, den här gången med rätt grimma från början. Nokke tvekade 4ggr på rampen och gick sedan snällt in <3. Jag är så himla glad, det kanske finns hopp för oss ändå. Jag är så stolt över min lilla häst <3.

2007-07-10: SUCK

Körde Nokke till Annika Holmberg idag och lastade ur, lät han beta och skulle lasta igen för att åka hem. Allt för att träna på transportåkningen. Men Nokke ville inte alls åka igen, vi bråkade nog i ca 15min tills jag kom på att jag kanske skulle byta grimma, från lädergrimman till repgrimman. Och vips, så gick den lilla ögontjänaren på, suck. Annars var han super duktig och åkte lugnt och fint i transporten.

2007-07-05: HURRA HURRA!

Idag har Tomas fyllt år, massor med grattiskramar från mig!

2007-07-05: AR-lektion med Annika Holmberg

Red en lektion för Annika idag. Vi åkte transport dit och hem och Nokke var riktigt duktig. Han gick rakt in i transporten och stod som ett ljus. När vi sedan skulle hem blev han lite nervös och "bråkade" lite. Men 2min är ju egentligen ingen tid, sedan stod han som ett ljus hela vägen hem och var hur lugn som hellst när vi lastade ur.

Ridningen gick super bra och Nokke var väldigt ambitiös. Vi fortsatte att träna på skolorna och samlade fattningar. Annika är så duktig och hittar alltid det där lilla så att pusselbitarna ramlar på plats.Bilder från detta pass finns under Bilder/Hästarna/Nokke/Träning och två går att se här under.2007-07-02:

Jag och Tomas körde Nokke idag ca 8km. Han var som ett litet ljus, vi trodde nästa att vi glömt att lasta honom. När jag lastade ur sedan, stod han och sov och vilade ena hoven. Så skönt att det funkar som det ska nu efter all tid som vi lagt ned.

2007-06-30:

Idag var min kompis Acca och hennes brorsdotter Cathrine med och red lite på Nokke. De var båda jätte duktiga. Bilder finns på 'Acca:s hemsida',.

2007-06-25: Anfall är bästa försvar

Kriget har börjat...

På grund av att alla mina vänner har övergivit mig (se gästboken) så känner jag att jag nu måste gå till anfall. Här nedan kommer därför de mycket smickrande bilderna på min syster. Tyvärr så kom Henke med på ett hörn, ber dig så mycket om förlåtelse men vet att du har översyn med det hela, då du tycker att det är lika roligt att plåga syster som jag. Titta och njut *asg*2007-06-20: Bättre idag

Inte alls halt idag + att svullnade gick ned under ridturen (i skritt) jätte skönt, nu blir det nog bra snart *peppar, peppar*

2007-06-18: Stackars Nokke

Nokke har ett litet sår på benet som idag (efter en vecka) har blivit fullt med var och Nokke var väldigt svullen och öm. Lilla stackan var halt idag. *syft*

2007-06-17: "Ridskolehäst" + Hoppning

Idag följde "svärmor" med till stallet för att få rida för andra gången i sitt liv. Nokke var supersnäll och Karin jätte duktig. Bildbevis finns här nedan.

Efter att Nokke agerat ridskolehäst var det våran tur att hoppa lite. Till min glada överraskning kom pappa och Ernst (Tomas pappa) och tittade, jag och Nokke blev superglada över den stora publikskaran. Idag kom vi upp till 1m men jag är inte nöjd än, nästa gång blir det högre :). Bilder från hoppningen ser ni här nedanför.2007-06-10: Hoppning

Idag tränade vi lite PNH och sedan hoppade vi. Hade byggt en kombination på långsidan på två hinder med ett språng emellan. Nokke var helt gudomlig och gav det ena perfekta språnget efter det andra. Hade tänkt att hoppa riktigt högt men när han klämde in ett sådant där 1 på 1000 språng på 95cm fick det räcka. Ville inte riskera att förstöra det hoppet med ett dåligt efteråt. Känner mig så glad och bara längtar tills vi ska hoppa igen. Tyvärr så var ingen (läses Tomas) där och fotade så inga bilder den här gången.

2007-06-10: Träning för Rosa.

Idag hade jag och Nokke träning för Rosa i PNH. Vi höll på i 3h och det var mycket jobbigare för mig än Nokke som tog det hela med ro. Visade även Rosa hur långt vi kommit med lastningen och vi fick högsta betyg :). Började även med lite ridövningar, så nu ska jag träna på ett par veckor och sedan ska vi ta en ny lektion.

2007-06-09: Bröllop idag!!!

Idag gifte sig Johanna och Ulf på Lögdö Herrgård, Timrå. Alla vi från stallet var givetvis där med respektive. Det var ett helt otroligt vackert bröllop och en underbar fest. Det absolut bästa bröllop jag varit på. Johanna var så otroligt vacker och Ulf så stilig. Tomas agerade fotograf så jag har turen att ha en massa fina bilder därifrån, ett lite smakprov kan ni ju få här :).2007-06-06: SVERIGES NATIONALDAG!

Idag när man var ledig passade jag på att träningslasta och köra Nokke igen. Som vanligt var Tomas en ängel och ställde upp och körde. Vad skulle jag och Nokke göra utan honom!?
Lastade vid Alltank igen och Nokke gick rakt in. Körde sedan upp därifrån och in på vägen till stallet, ca 500m. Nokke stod helt stilla och var jätte duktig. Lastade ur och sedan fick han beta lite på en äng bredvid. Lastade sedan igen på vägen och samma sak här, han gick rakt in. Min lilla puss häst <3. Red sedan hem, men tog några bilder på ängen först, se nedan. Väl hemma hoppade vi lite studs på plan och Nokke tyckte att det var super roligt och flög över hindren. Bilder finns här nedanför.

2007-06-02: FOTOEXPEDITION

Klev upp tidigt för att ge mig ut på fotoexpedition. Hade både på onsdagen (då jag åkte till SCA Obbola, Umeå) och på fredagen (då jag åkte till M-real Husum, Ö-vik) sett en grupp tranor på en åker ett par mil norr om Ö-vik och begav mig därför dit på lördag morgon i hopp om att lyckas fånga dem på bild. Ålade mig över läggdorna mot åkern, men när jag var 300m ifrån hade tranorna fått nog av den STORA ormen i gräset och flög sin väg. Istället blev det några bilder på den tofsvipa som vågade vara kvar. Men skam den som ger sig, det kommer fler försök och då ska jag nog ta dem.2007-06-01: Dressyrtävling

Idag dressyrtävlade jag och Nokke igen på SLRF, vi kom 3:a på 67,3%. Han var inte riktigt lika fin som de två tidigare gångerna men helt okej. Nina och Ojiji var också med och de var jätte duktiga och slutade på en 2:a plats. Grattis till oss båda ;-).

På kvällen åkte jag och Tomas till Ö-vik för att vaxa båten.2007-05-30: HURRA HURRA IGEN!!!

Hurra hurra min födelsedag! Denna dag firades med gott fika och en massa presenter :).

2007-05-27: HURRA HURRA!!!

Idag fyller min syster (Carina) år, stort grattis från mig!
Vi firade med pressenter och super god jordgubbstårta ute i hennes sommarstuga. Hur mysigt som helst.

2007-05-26: Lastträning

Fortsätter med lastträningen, idag vid Alltank igen men denna gång knatade Nokke in i transporten utan problem. Var dock fortfarande nervös och stod och krafsade men hur lättlastad som helst. Lastade och stängde in honom 5ggr och han var jätte duktig, nu ska han bara förstå att transporten inte blir mer läskig bara för att den inte står hemma ;-).

2007-05-25: Idag var Nokke helt underbar efter massagen i onsdags. Bärighet och energi, han till och med lämnade gräset i hagen och kom galopperande till grinden.

Scharino var det sämre med, efter kasterationen imorse var han omtöcknad och hade ont. Han fick komma ut till gräset på eftermiddagen och då blev det lite bättre. Lilla vännen, jag och Johanna borstade och myste lite med honom. Nu är det dags att börja satsa till Kvalitets.

Har även uppdaterat sidan lite med bilder på mina fiskar bl.a.

2007-05-24: Kastrering

Körde Scharino till kliniken idag inför kastreringen imorgon. Han var jätte duktig i transporten, inga problem alls.

2007-05-23: Massagebehandling

Nokke fick en välförtjänt massage av Anna Karström idag. Hon är helt suverän och jag har en häst på 3.5 år igen ;-)

2007-05-18: KM Dressyr

Idag red vi KM i dressyr på SLRF. Nokke var jätte duktig och vi kom på en hedrande 4:e plats med 64.62%. Vi hade inga missar i programmet men vi måste jobba på halterna, som i nuläget inte är speciellt vackra :).
2007-05-17: Lastträning

Lastträning idag. Har haft jätte mycket problem med det (kommer snart att berätta hela den historien). Vi lastade vi Alltank och Nokke tänkte inte alls gå på den otäcka transporten där. Det blev viljornas kamp och jag segrade. Tack Rosa för all hjälp, det fungerar verkligen när man behöver den. Tror att jag lastade och stängde in honom minst 20ggr och körde sedan honom 20m. Han var jätte duktig fast det var lite otäckt.

Efter den ansträngande lastträningen, red vi igenom dressyrprogrammet inför imorgon.2007-05-14: Nokke verkar vara helt okej i benet :), så det blir nog tävling på fredag.

2007-05-13: Uppdateringar

Har idag uppdaterat bilderna på Nokke. Har ändrat om lite och laggt till en hel del nya. Titta och Njut.

Nu ska jag till stallet och se om han är mindre halt idag, håll tummarna för oss...

2007-05-12: OTUR :(

Snacka om att man kan ha otur!

Jag och Johanna skulle hoppa en lite bana idag och började med att värma upp hästarna med klättring i skogen. Allt gickk jätte bra tills vi var påväg hem och hade 10m kvar till gården, då snubblade Nokke på en liten sten och vrickade hö.bak. Han haltade 3 steg och gick sedan som vanligt igen. Tänkte inte mer på det förren vi kon in på ridplan och började trava. Då haltade han, lilla stackaren. Så nu sitter jag här och hoppas att han ska vara bättre i morgon och att det inte är så farligt.

Kan tillägga att stenet var super liten :(

2007-05-10: Jag och Carro var i kväll på en healing kurs på Amuletten. Den var 3h lång och mycket intressant och givande

2007-05-09: Hade träning på ridplan idag med Nokke, Nina & Ojiji och Johanna & Cheyenne var också med. Det gick skapligt och vi tränade lite upphöjd cavaletti.


2007-05-07: Nu blir det bröllop!

Idag kom den äntligen, inbjudan till min systers bröllop! JIPPIE! Gissa hur länge jag har väntat…
Så till Carina och Henke, nu när det är officiellt, GRATTIS!

2007-05-06: Första dagen på nätet

Idag har jag äntligen lyckats ladda upp hemsidan och det är första dagen den ligger ute på nätet. Stort tack till Acca som gjort denna sida möjlig. Nu återstår det bara för mig att lyckas underhålla den.
STORT TACK TILL DIG ACCA!!!

2007-05-04: Dressyrtävling

Jag och Carro var och dressyrtävlade på SLRF. Även denna gång gick det bra och jag och Nokke kom två på 68.85 %, vi red LB:1 20032007-04-29: Dressyrträning

Idag hade jag träning med Carro och Errol, de var JÄTTE duktiga! De tränande inför dressyrtävlingen den 4maj och Errol visade att detta var något han har gjort många gånger förut.Sedan kunde jag inte hålla mig och blev tvungen att prova Errol ett par minuter :) jag också. Han är så UNDERBAR att rida, en riktig gentelman. Tack Carro för att jag får "åka runt" på honom då och då!2007-04-20: Hopptävling

Idag hopptävlade jag och Nina på SLRF. Det gick jätte bra och jag och Nokke kom på en tredje plats och fick en fin gul rosett.2007-03-30 & 31 & 1: Jag och Tomas åkte till S-holm, bodde på hotell och var på Globen och såg på Appasionsta. Det var en helt underbar helg och dessutom firade jag och Tomas 7år den 31 mars, vi hade inte kunnat fira på ett bättre sätt. Stort tack till Ernst och Karin som gjorde denna underbara helg möjlig!

2007-03-28 & 29: Acca har äntligen fixat det sista på layouten!

2007-01-18: Acca har fixat layouten till de övriga sidorna!

2007-01-15: Acca har fixat hästsidan.

2007-01-13: Webdesigner Acca har varit snäll och fixat layouten till hemsidan och gjort så gästboken fungerar.>> Vidare till aktuella nyheter 2008 >>