Nyheter:

2009-03-29: Vilken underbar dag!
Idag spenderade jag större delen av dagen i stallet. Tomas dömde hockey så jag hade ingen brådska. Nina hade hyrt en transport och höl på att lastträna O, inspirerad av henne bestämmde jag mig för att jag och Nokke också skulle leka idag. 1.5h lek blev det. Gick så där i början tills jag fick en aha-upplevelse tack vara en fråga från Nina. Underlaget var lite halt och jag ville inte provocera fram någon kraftig reaktion hos Nokke då jag var rädd att han skulle gå omkull. Han har ju själv kommit på en ny lek som heter "bli vildhäst" för då har matte ingen koll och den leken försökte jag undvika...
När jag fattat vad som saknades släppt allt. Jag vet ju att jag måste kunna flytta Nokkes framdel men igår kom jag på att det var lika viktigt att jag kunde stoppa den :). Nu när jag har en häst med högre energi blir detta så tydligt. Tänk att man kan missa en sådan enkel sak. Man blir så uppsluten i det man gör att man inte ser helheten.
När jag lagat "bromsen" satt allt annat. Jag kunde flytta alla Nokkes kroppsdelar med endast mitt kroppsspråk. Helt underbart! Vi gjorde sideways åt alla möjliga håll, med mig i alla möjliga olika possitioner. Sedan avslutade jag med att träna på att leda honom i manen.

Efter all lek gick vi tillbaka till stallet och Nokke fick lite mat. När han ätit upp maten, kom jag på att jag ville rida lite också, jag hade ju hur mycket tid som helst på mig ;-). Slängde på tränset och gick tillbaka upp på plan. Där uppe var det full aktivitet. Jag hoppade upp från staketet, hann inte mer än ta tyglarna så började Nokke gå i samlad trav, helt av sig själv!!! Han dansade runt på ridplan, har ALDRIG haft en sådan känsla på honom. Han ville vara duktig, han gjorde sitt yttersta och han tyckte själv att han var vacker och ville visa det. Och han bjöd på allt helt självmant! Jag bara satt där uppe på ryggen och åkte med. 5 min red jag, sedan kunde jag bara inte rida längre, han hade ju varit PERFEKT! Slutade innan han hann få mjölksyra och givetvis fick han en massa morötter. Sitter här och ler nu när jag tänker på det.

Sedan hjälpt jag och NIna till lite med Lillan. Oj, säger jag bara. Hon är en liten spegelbild av Nokke. Bara 8mån och redan lärt sig att flytta undan folk med bogen, gå över människor och funkar inte det kan man ju alltid vända baken åt dem. Kände verkligen vad mycket jag lärt mig tackvare Nokke och Lillan blev riktigt hanterbar på slutet. Många tuggningar och mycket tänka tid, så gick det mesta igenom. Lärorikt att ta sig an andra hästar.

Summa sumarum: En underbar söndag med världens bästa Nokkis!!!!
Kan det bli bättre än så!?

2009-03-27: Min snygging!


Nokke och jag påväg från Annikas stall til ridplanen för att rida vårt pass för Birgitta. Hade precis galopperat upp för backen, gjort halt och då fick Nokke syn på kameran *S* Min lilla linslus! Vips så poserade han *asg*

2009-03-26: Förändringenstid är kommen...


Under Birgitta-kursen i lördags fick vi besök av en Havsörn. Det är den första Havsörn jag någonsin sett. Den cirklade runt, runt över ridplanen, som en majestätisk siluett på himlen. Anna var vänlig och slog upp i sin bok vad dess budskap var.

Havsörnens budskap:
Öppna upp för förändringar på alla plan. Min gåva till dig är förnyelse. Här handlar det om att bejaka nya områden, t.ex nya arbetsområden, nya tankesätt, nya idéer mm.

2009-03-21: Kurs Birgitta Järnåker


I lördags var jag, Tomas och Nokke iväg till Annika och BroAnda för en kurs i akademisk ridkonst för Birgitta Järnåker. Nokke lastade sig sjävl som vanlig och Tomas körde oss till Annika. Då det regnat hela natten såg vägen från stallet ut som en skridskobana. Jag var super nervös när vi åkte längs den vägen men Tomas hade full koll på ekipaget.
Kursen gick jätte bra och Nokke var super fin. Anna var så hilma gullig och lät mig prova hennes sadel, en Amazonas Jeanne d`Arc. Oj vilken upplevelse, vill ha!!! Den var helt underbar, det nya sättet att rida på passade mig perfekt. I denna typ av sadel står man mer än vad man sitter. Nokke trivdes och jag trivdes och det bäddade bara för succé!!! Dags att spara pengar. Kamera eller sadel *funderar*

Nokke var som sagt super fin på kursen, Birgitta tyckte att han kommit upp i manken och ändrat om halskotpelaren. Jag har känt en förändring i hans form på slutet men att få det bekräftat var jätte skönt. Skolorna satt där de skulle och vinklingen i bakbenen börjar komma mer och mer, han är så underbar min lilla Nokkis.

Här kommer en bildbomb! Klicka på bilderna om ni vill se dem större.Sedan så lovade jag Acca bilder på Sofias underbara svarta kallblod:Och här kommer ett par bilder på Anna och hennes vackra Love on earth:Dagen kan sumeras som fantastisk! Tomas var en ängel som var med hela dagen och fotade och körde mig och Nokke. Vad skulle vi göra utan honom ;-). Nu ska jag se till att anmäla mig till majkursen *längtar*

2009-03-18: Inget nytt under solen
Var ett tag sedan jag skrev här nu. Har haft så grymt mycket på jobbet att jag inte orkat med något annat. Har väl inte hänt så mycket. I lördags tog jag och Nina en lång härlig ridtur i vårsolen. Sedan hade jag en träning med Rosa i söndags. Gick ganska bra. Vi tränade mycket sideway, då jag har haft minre lätt för det. Men oj vad mycket olater man lägger sig till med när man tränar själv, tur jag har Rosa så hon kan komma och få mig på rätt spår igen *S*. Fick många aha-upplevelser och kom på hur jag skulle göra till slut. På måndag fortsatte jag träningen själv och det gick toppen bra! Sedan red jag lite AR, har ju en träning för Birgitta Järnåker på lördag och avslutade med att rida Nokke utan träns. Oj, vad duktig han var! Bästa gången hitintills. Jag behövde bara tänka vad vi skulle göra så gjorde han det. Nu längtar jag tills vi ska göra det igen, antagligen redan i kväll!2009-03-10: Risk för trassel...
Nu ÄNTLIGEN har jag fått det!!!! Mitt 22ft rep!!!!!!!!! JIPPIE!
Är man snål så som jag är så fixar man sig ett eget *ler stolt* Specialbeställde rep (eller fall/skotlina som det heter på fackspråk) från Hjertmans båttillbehör. Samma kvallité och tjocklek som mitt 12ft rep, de splitsade dit ringen och nu behöver jag bara fixa en "krok" och en läderflärp i slutet så är det färdigt för att användas. Efter det som Elisabeth lade ut på sin blogg om dessa krokar så ska jag se till att hitta rätt. Tomas fick sig en utbildning i hur man slitsar denna typ av rep, så nästa gång kan han gör det själv!
Å vad jag längtar tills jag får börja använda det, men trasselrisken är nog JÄTTE STOR!!! Tänker bara på hur det såg ut i lördags när vi tränade sideways med 12ft repet... *fniss*.
Här är repet, fint va!?

Sedan har ju mitt akvarium också fått några nya invånare, bl.a. en fisk som jag tittat på i ett par år nu men som varit mycket svårt att få tag i. Den heter Microrasbora Galaxy, men om den hör till rasborna diskuteras det flitigt om. Då den är så pass ny finns lite information om den, då de som funnit den håller platsen hemlig, av ekomomiska skäl. Det är en väldigt liten fisk, ca 1-1.5 cm är min 4 som nu simamr i mitt akvarium. Men oj vad tuffa de är. Hoppas att det kommer funka för då kommer jag beställa hem många fler. Skulle vilja ha en ca 20st si så där.

Visst är den vacker!!!!


(Ursäkta dålig kvallité på fotot men de är jätte små och snabba de små rackarna...
Men hoppas ni kan se ändå.)

2009-03-05: En försenad julklapp
Min julklapp till Nokke i år var en behandling av Anna. Han fick den lite i efterskott men i torsdags förra veckan var i alla fall Anna ut och behandlade Nokke. Anna tyckte att Nokke blivit fin i kroppen och fått en fin rygg och en härlig rumpa *ler*. Nokke älskade behandlingen! Han var lite som en högerbanan sa Anna men det satt bara muskulärt. Det förklarade varför han inte velat ställa till vänster på det bettlösa tränset och varför jag har haft svårt för att lyfta höger bak på honom. Som vanligt fick Anna till allt. Nu efter behandlingen när jag ridit har Nokke varit gudomlig. Energiflödet har varit jämnt genom hela hans kropp och det räcker med att skritta för att jag ska få ståpäls. Han känns helt jämn och man känner alla fyra ben lika mycket. Han är helt otrolig just nu och super rolig att rida, är så lycklig som har Anna, vi har henne att tacka för mycket... *love*

Så här fint stod Nokke dagen efter behandlingen:


Dagen efter behandlingen kunde vi lyfta höger bak utan protester:


Fick lite "att göra" uppgifter av Anna, blandannat att stretcha, här bogen:


Här hals/rygg:


Här en morotsstretch:


Mys:


2009-02-24: *snurvel*
Usch vad förkyld jag är, länge sedan jag var så här dålig, bläääää! Men, men det är bara att vila och låta kroppen läka sig själv. Vet att Nina tar hand om Nokkis så jag kan vara lugn, TACK!
I lördags åkte jag och Nina ut till stallet tillsammans, Nina filmade mig och jag fotade henne. Så roligt och alltid nyttigt att se.
Så här fina var Nina och Ojiji:

Sedan så blev det ju ett par filmer på mig och Nokke när vi rider freestyle, ska försöka komma på ett roligt program så vi kan filma och skicka in vår L2.2009-02-20: Uppsala resan


Nu ska jag berätta om återbesöket jag, Tomas och Nokke gjorde till Uppsala den 3 februari. Det hade då gått ett halvår sedan senaste besöket och det var dags för återbesök. Vi åkte som vanligt på kvällen innan, Nokke lastade och åkte som ett ljus. Klev lugnt in på Ulltuna och dök ner i sitt kvälls hö. Självklar vägde jag honom, 545kg!!!! Det är hela 100kg mer än vad han vägde vid det första besöket.
Undersökningen gick bra, den yttersta plasten på lagningen hade släppt, vilket var vanligt, och Ove satte dit ny. I övrigt såg tuggytorna fina ut, han hade lite karies i hö.överkäke som vi skulle ta nästa gång, samt en liten emaljspricka i M3:an, även denna skulle tittas på nästa gång. Så nu blir det återbesök igen om ett halvår.
Under undersökningen var en veterinärassistent med, efter ett tag in i behandlingen frågade hon "visst är det en Quarter det här?" *asg* Jag förklarade att han var ett vanligt halvblod med 75% fullblod i. Hon såg lite förvånad ut för hon tyckte att han var så grov! *ler* Det är verkligen en helt annan häst nu, han har blivit så fin min lilla Nokkis!!!
Resan hem gick jätte bra, lastade genom att sitta på hjulhuset till transporten och det gick super! Han är så duktig!Klicka på bilden för att få se förstoring med förklaring!


2009-02-14: Min vackra Nokkis


Blev en heldag i stallet idag, så himla härligt och underbart värder. Körde över en timmes L2 träning med Nokke, On line och Freestyle. Filmade allt, med typiskt nog sjunk kameran ner i snön efter ett tag och det som blev filmat belv snett och jag och Nokke hamnade längst upp i bild. *suck*
Lyckades rädda lite fimsnuttar i alla fall, men allt det roliga kom inte med. Nokke hade så himla fin galopp i Cirkling game och det kom inte med på filmen *snyft* Jag bad om skritt och fick samlad galopp, det är ju bara at le och ta emot!

Dock så fotade jag även och de bilderna blev super bra! Nokke poserade hela tiden framför kameran, han var så rolig att fota! Så ni får nöja er med en bildbomb så länge så kommer de tråkiga filmerna lite senare :)

Blev en masa bilder, titta på resten på min fotosida.

2009-02-10: Imponerad!
Hittade denna video och måste ju bara lägga ut den här. Shit pommesfrittes!2009-02-10: Underbara Nokkis!
Måste bara få skriva av mig och berätta om min underbara ridtur igår *love*
Det har nog kommit 40cm nysnö och på ridplan hade Bitte kört traktorn och plogat upp ett spår runt fyrkantsspåret. Såg lite ut som en sådan där rundbana som man rider islandshästtävlingar på *S*. Sedan var all snö kvar på mitten av ridplanen. Helt underbart!!! Man kunde rida passage och piaff i snön men även ökningar. Nokke har lite svårt med ökningarna då han inte riktigt kommit på hur han ska böja haserna än, men i snön fick han hjälp med det och fick till fenomenala längningar!!!
*suckar* Vilken häst!!! Jag bara njöt!
Men det var inte allt, sedan kom nog det bästa. Jag tog av tränset och red helt naket (hästen alltså *ler*). Tränade ju på att göra halt och rygga utan att ta i grimman sist Erika var här och har fortsatt att träna på det. Nokke har haft sin vanliga LB Intro attityd i avsaktningarna och ryggningarna "okej, suck, in a minute" Jag ber om halt, han minskar tempot och stannar efter typ 20 steg. Men igår kunde jag gör i stort sätt slide stop från trav, ryggningar med energi och till och med halvhalter!!! Detta med en häst som hela tiden frågade "vad vill du att jag ska göra nu matte?" Att i varje steg känna att han lyssnade och väntade på nästa kommando var helt UNDERBBART!
Vi dansade igår, jag och Nokke...

2009-02-05: William och Nokke
I fredags följde William med Katarina till stallet och givetvis skulle han pyssla med Nokke. William tycker verkligen jätte mycket om Nokke! Han hade fått borstar i födelsedagspressent av sin moster och nu skulle ju dessa testas på Nokke. Han var så himkla söt, tog en stol så han skulle nå ryggen och manen *love* Mamma hade ju visat hur man skulle göra och han använde rycktborsten perfekt. Nokke uppskattade verkligen all uppmärksamhet.
Ett par bilder från Katarinas kamera:

Bra Squeeze Game, eller hur!? *ler*

Vi har ju även varit på vår resa till Ultuna nu, men den berättar jag mer om så fort jag fått in bilderna därifrån på datorn. Kan i alla fall meddela att allt gick jätte bra och såg bra ut!

2009-01-31: En underbart rolig dag!


Idag blev det en heldag tillsammans med Emma, Tomas, Carro, Affe, Alex och Filip. Dagen började med att Emma kom och fick sin ridlektion på Nokke. Hon var så himla duktig!!! Travade helt själv idag!

Sedan red jag en liten stund, måste passa på när man har fotograf med sig ;-) Nokke har varti så väldigt pigg och framåt på slutet, nästan så att han har haft lite för mycket motor *ler* Skulle ta ett par galoppbommar som vi hoppat dagen innan och han är så rolig för han måste hoppa bommarna också *S* Han tar verklig i mer än vad han behöver.

Efter ridlektionen bar det av hem till Carro, nu skulle det bli bus av. Vi började med att grilla korv ute på gården och det var super gott och mysigt. Sedan ner på lägdan för att åka kneeboard efter skoter. Hjälp vad roligt det var! Vi såg ut som snögubbar allihopa innan vi var klara. Emma briljerade och åkte varv på varv på sin kjälke utan att vurpa, medans vi andra störtdök lite här och var *asg*

Jag:


Carro:


Tomas:


Alex:


Emma:
Sötast:


Tack alla för en underbar dag idag! Vi måste göra om det snart igen!! Nästa lördag ska jag jobba i min syster butik, men kanske på söndag!? I vilket fall vill väl Emma komma och rida *ler*

2009-01-28: Emma och Nokke


Emma red ju ytterliggare en lektion på Nokke förra lördagen. Det gick super bra. Jätte stor skillnad från förra gången. Bättre kontakt i tyglarna, tydligare hjälper och hon fick även prova på att backa. De var super duktiga båda två. Här kommer ett par bilder och resten hittar ni på min fotosida.Emma vill rida "fortast i helaste världen" hela tiden *S*


2009-01-20: Återbesök på G

Så har det gått ett halvår sedan Nokkes senaste besök i Uppsala. Jag och Torbjörn hade kommit överens om att jag skulle ringa efter den tiden för att bestämma eventuellt återbesök. Ringde igår och då var han upptagen så idag ringde de upp från DTV. Torbjörn tyckte absolut att vi skulle ha ett återbesök för att se att lagningen sitter och håller som den ska. Men då han själv är väldigt uppbokad just nu så bestämde vi att det blir Owe Wattle som får titta på tanden. Så den 3 februari 8.30 har Nokke tid på Ulltna. Transporten är bokad och även övernattning för Nokke på Ulltuna måndag natt.
Jag blev lite förvånad när jag ringde till Ulltuna för att boka tiden. Tjejen i receptionen hade full koll på vem jag var, trots att det var 6 månader sedan jag var där sist och hon sa även att "Visst vill du ha en morgon tid? För du bruker ju vilja komma ner kvällen innan! Så jag skriver upp att du kommer ner kvällen innan, så att Nokke får en box." De är så trevliga där nere på Ulltuna och det är alltid så trevligt att komma dit, vilken service. Nu är det bara att hålla tummarna att allt ser ut som det ska i munnen på lilla Nokkis! *peppar peppar*2009-01-16: Med känsla för hästar

Hittade denna artikel av Dag Nätterqvist och blev så lycklig. Kanske finns det hopp för häst-Sverige trots allt. Kommer ihåg vad Rosa sa till mig en av de första gångerna jag tränade för henne, om omvärldens syn på "NH".
Jag ser de negativa kommentarer jag får som okunskap och rädsla. Människan är rädd för det den inte förstår och oftast väldigt avundsjuk av sig. Men trots detta har jag i stort sett bara fått positiv respons, nyfikna frågor och jag har kunnat väcka ett intresse hos personen jag mött. I och för sig så rör jag mig inte i de innre kretsarna i dressyr och hoppning men jag känner ändå förändringens vind blåsa, om än endast som en liten bris. Men den tilltar i styrka och jag hoppas att orkanen inte är allt för långt borta...

2009-01-15: Mustang


What breed of horse are you? Find out!


2009-01-14: Emmas sång

Nokke är den bästa hästen,
Pegasus är den bästa ponnyn,
Nånn är min allra bästa kompis och bästa ridläraren,
Mamma är min bästa mamma,
Pappa är min bästa pappa,
Filip är den bästa Filipen,
Pontus är den bästa brorsan,
Alex är bästa stora systern,
Tomas är bästa Tomas och han kan åka skridskor för det sa Nånn,
Mormor är också bäst
(detta skall sjungas med valfri melodi)


2009-01-13: Bästa vänner!


I lördags kom min bästa kompis Emma och red på Nokke. Emma har ju en egen ponny, Pegasus, men det är alltid nyttigt att få lära sig grunderna i ridning på en erfaren häst.
Både Emma och Nokke var jätte duktiga!!! Och jag törs nog säga att båda hade lika roligt. Emma var jätte duktig och kunde utan problem styra Nokke runt banan, göra halter och igångsättningar. De red slalom och hoppade (läs bom) och var super duktiga. Sedan red även jag och Emma lite samtidigt, ett bra sätt för henne att lära sig rytmen i trav och galopp. Detta är ju något vi har gjort flera gånger tidigare när Emma var mindre. Carro brukade stå med andan i halsen och se mig och Emma galoppera iväg i full fart efter vägen. Emma ivrigt påhejandes "fortare, fortare Nånn!".
Carro var ju även med i lördags och var gullig och tog en massa kort med min (läs Tomas) kamera medans Emma red och jag höll lektion.
Många bilder blev det och här kommer ett urval av dem. Resten hittar du på min fotosida.2009-01-12: Träning för Erika Furberg!
Igår hade jag min lektion med Erika, så nu är jag verkligen super peppad igen!

Det var en väldigt blåsig dag igår med plusgrader. Jag tog upp Nokke på plan strax innan Sigge kom med Erika. Nokke var lite lätt RB, rörde mycket på fötterna och ”snokrkade” luften genom näsborrarna. Precis när Sigge och Erika kom rasade det en rejäl mängd snö från plåttaket, Nokke (som i vanliga fall inte brukar bry sig) tyckte att detta var det mest skrämmande som kunde hända och iväg for han. Jag hade inte en chans att hålla kvar han. Så när Erika och Sigge kom ner på gården for Nokke runt i full galopp och bockserier runt staketet *asg*

Träningen började och jag gick igen med Erika vad jag ville träna på. På min lista stod extreme friendly game (alltså kunna piska med carrot sticken i backen utan att Nokke bryr sig), sidways utan ett staket som hjälp, ökad energi och engagemang (framför allt i cirkling game), stanna och backa (yo-yo:s) i ridningen utan att behöva ta i repet. Det gick riktigt bra, jag fick så mycket nytt att träna på och många Aha-upplevelser. Bland annat så använder jag min stick alldeles för mycket. När jag fasar upp så ska jag se till att träffa honom och inte backen. Det är detta som skapar problem i extreme friendly game. Nokke tror att han ska röra på sig så fort stringen träffar marken och blir därför väldigt stressad när jag står och slår med den fram och tillbaka. Han galopperar runt på en volt och tror att jag ska ha ihjäl honom *S*. Men han fattade efter ett tag att det inte var någon fara och han började sakteligen förstå vad jag menade. Nu vet jag vad jag ska fortsätta träna på.

I sidways när jag från volten sprang fram emot honom för att han skulle flytta sig åt sidan, stannade han och gnäggade, vände huvudet emot mig och frågade ”vart är min kaka? För det är väl en sådan du kommer springandes med?” *asg* Min lilla dominanta älsklig *S*. Men efter att Erika visat hur jag skulle fasa upp så gick det riktigt bra! Tror hon tog han i 5min och sedan behövde jag bara titta på honom så frågade han ”vad vill du att jag ska göra?” Erika är så duktig, hon har min fulla respekt. Jag är stum av beundran.
Det är precis som när Rosa håller på med Nokke, han tittar på henne hela tiden och frågar vad han ska göra. Å vad jag önskar att jag ska bli så duktig en dag, precis som dem!.

Min största lärdom igår var det Erika sa, att jag måste börja ta Nokke ur hans comfortzon varje gång vi leker. Försöka att få de enkla sakerna till "vardag" och vila. T.ex. att trava runt i Cirkling Game är vilan och arbetet är när jag ur det ber han gå sidways. Svårt att förklara hoppas ni förstår vad jag menar. Jag måste även börja höja svårhetsgraden och inte ta så långa pauser. Då tappar jag hans energi och han somnar om. Han är ju en LB Intro häst och det nya träningsupplägget jag fick igår gav mig en häst som hade en masa energi! Bitte hade tittat ut genom fönstret och tänkt "vad är det där för maffig häst i paddocken?". Gissa om hon blev paff när hon insåg att det var hennes egen uppfödning som bott på gården i hela hans 21 åriga liv.

Nu längtar jag tills ikväll när jag kan åka ut till stallet och fortsätta med träningen!!!

2009-01-08: Kurs Birgitta Järnåker
Den 7:e september red ju jag och Nokke för Birgitta Järnåker. En av deltagarna på kursen var jätte gulig och filmade oss med min kamera. Jag har inte fått fingrarna ur och fört i filmen på datorn, trots att jag lovat Nina det... Men nu har jag äntligen fått in en lite snutt *ler* Lovar att det ska komma mer längre fram.
Detta är ju som sagt filmat i september och jag kan säga att sedan dess har det hänt massor!!! När filmen togs var han ju precis igång och hade inte riktigt fått tillbaka styrkan än.
Titta gärna på filmen i högsta kvalite, då den är lite "pixlig" annars. Det gör du genom att dubbelklicka på filmen och på så vis får du upp den direkt hos Youtube. Där under filmen finns en länk som heter "Titta i hög kvalitet". Se också till att ha ljudet på för komentarerna är så härliga *ler*. När ni hör dem kommer ni förstå att det är helt underbart att rida för Birgitta och att vara på BroAnda. Stämningen, inställningen, ALLT..!Igår när jag red var Nokke nog värd en miljon! Snacka om jag jag hade mycket häst att rida. Fattningarna blev som små levader *S* och han samlade sig så fint och kom verkligen upp fram. Han är så rolig att rida just nu, för han har verkligen fattat vad det går ut på.

2009-01-07: Älskar vi våra hästar lite för mycket..?
Såg denna på länk på Elisabeths blogg och jag tycker att alla hästägare ska se de 3 filmerna på denna sida. Kan ni tänka er att 80 % av alla ridhästar i England är överviktiga!!! Undra hur siffran skulle bli här i Sverige...

2009-01-07: Jippie!!!!
På söndag ska jag träna för Erika Furberg. *ler stort* *längtar*2009-01-01: Mot ljusare tider


Det blir ljusare och ljusare ute för var dag som går. Det ska bli så skönt att återigen få ljusa kvällar och tidiga soluppgångar. Jag är så beroende av ljuset och de dagar som varit nu med flera minusgrader och sol har verkligen varit som medicin för mig.
Jag har börjat hjälpa en vän med inridningen av hennes travhäst. Ett litet känsligt sto med ett stort hjärta. Hon växlar mellan RBE och LBE och i vissa lägen även RBI, alltså inte den lättaste lilla individen, men hon är så vänlig och försöker verkligen vara till lags och har inte så många dominanta sidor. Hon är väldig ljudkänslig, vilket är något vi jobbar på, och lite osäker och har svårt att ta egna inisiativ. Men så fort hon blir trygg i en situvation kommer en helt annan häst fram. Det är då man tydligt ser LBE sidan. Idag lyfte hon upp stolen minst 50cm upp i luften för att sedan nöjt kasta iväg den. När den sedan dunsade i backen reagerade hon inte ens utan skyndade sig fram igen för att fortsätta leka med den.
När jag sedan 5min senare drog ner stiglädret lite för snabbt (i frökens tycke) och det blev ett litet ljud när stigbygeln kom längst ned, trodde hon nog att sadeln skulle äta upp henne *S*. Men hon vänjer sig snabbt och så fort hon inser att det inte är något farligt så är det lugnt.
Överlag så måste jag säga att det är jätte trevligt att arbeta med en häst som från grunden är väligt fint hanterad och mycket väluppfostrad, Lotta har verkligen trevliga hästar. Det skulle vara alldeles för enkelt att göra denna typ an häst rädd och ängslig och mycket otrygg. Som det är nu är hon trygg med människor och litar på dem, även om det mesta i omgivningen kan vara läskigt *ler*

5 gånger har jag varit till denna lilla häst, som nu bli 4 år i år. Vi har gjort mycket Friendlygame men även många lekar som innebär att hon får röra på fötterna, då hon behöver det. Cirklinggame är hon en stjärna på, så där brukar hon få briljera. Jag har även börjat med lite markarbeta alá Akademisk Ridkonst. Hon bär bra med inner bak men har svårare för sig i höger varv.

I ridningen (gör allt än så länge med repgrimma) har vi kommit så långt att jag kan sitta upp barbacka, böja huvudet åt båda håll, starta och stanna. Sadla utan att hon bryr sig, håller på att träna att få kliva i stigbygeln. Idag skrittade vi hela 20m efter vägen i repgrimma, barbacka. Hon är så duktig lilla gumman. Idag när jag kom till stallet kom hon och möte mig vid grinden.

Ett par bilder på lilla stumpan:
Den andra travhästen (Eurythmics) i stallet, som vunnit Amatör-SM tillsammans med Lotta 2006, just nu har hon en liten fölis i magen:
Jag och Nokkis tog det lugnt idag. Vi har kört ganska hårt två dagar i rad nu och idag var jag så trött. Vi tog en lugn skritttur med lite trav. Nokke var pigg och glad som vanlig.Efter ridturen var himelen så vacker! Denna bild tog jag precis när vi kom tillbaka till stallet och den som inledde inlägget 20min senare.2009-01-01: Gott Nytt År!!!
Så börjar det ny året och det är med spänning som jag kliver in i 2009. Så mycket nytt som kommer hända detta år...
Nyårsafton tillbringade jag och Tomas hos Johanna. Vi åt och drack gott och hade jätte trevligt. Alla tre avlade vi nyårslöften, och om ni undrar vad vi lovade så säger jag bara ha, ha, glömm det. Det vara bara vi som närvarade som har tagit del av varandras löften *ler elakt*.
Under kvällen spelade vi båda Alfapet och Monopol och det som började som ett lugnt tidsfördriv urartade snart till en maktkamp... *asg*>> Gästbok >>

Läs gamla "Senaste Nytt":
>> Tillbaka till Senaste nytt >>
>> Kvartal 4 2008 >>
>> Kvartal 3 2008 >>
>> Kvartal 2 2008 >>
>> Kvartal 1 2008 >>
>> 2007 >>