Nyheter:

2010-03-30: Bilder från kursen

Sara var så otroligt gullig och fotade mig och Nokke på Birgitta kursen. Här kommer bilderna.
Tack Sara!!!!





















2010-03-26: Skolskritt
Arbetet med skolskritten går över förväntan, 3 dagar har vi tränat nu och utvecklingen har varit explosionsartad! Varje dag tänker jag att idag kommer det inte att funka också blir det bättre än dagen innan. Igår kunde vi rida en hel långsida i skolskritt, snacka om att Nokke är stark! Han verkar dessutom älska när det är tugnt. Djup snö är ju det bästa han vet och nu detta. Undra om det är något generellt med LBI hästar? Jobbigt men långsamt = motiverande, tåls att funderas på.

Lite grann om skolskritt, vet inte om alla vet vad det är:
Skolskritt är en väldigt samlad, nedåtnigande skritt som närmar sig diagonal tvåtakt. Hästen rör sig framåt med ett förkortat steg med mycket energi och stor muskelaktivitet och med en mycket hög kroppsmedvetenhet. Han niger väldigt markant med bakbenen och tar mycket vikt på dessa.

Skolskritten kan i gamla böcker omnämnas som ”manageskritt” eller ”niggång”. ”Niggång” beskriver egentligen på bästa sätt vad det handlar om. En nigande gång. Alltså en väldigt samlad gångart.

Skolskritten aktiverar hela hästens muskulatur och stärker honom i det samlade arbete som påbörjats i jobbet med skolorna. Hästen får under ordnade former, utan stress börja känna på att koppla ihop hela sin kropp och börja niga med bakbenen. Ska detta göras först när man ska börja med piaffen så är det lätt hänt att ryttaren ställer för höga krav utan att hästen förstår vad han ska göra och därför börja spänna sig emot ryttaren. I skolskritten kan man gradvis börja öka kraven på samling, d.v.s. nigandet, när man känner att hästen förstått vad man ber honom om. Den är ett utmärkt verktyg för att aktivera muskulaturen, stärka hästen i samling och förbättra hästens gångarter och förmågan att bära sig väl i dem.

Ur skolskritten kan så småningom piaffen få växa sig fram. Då ber man om lite mer samling och en ren tvåtakt, så kan man på ett pedagogiskt och odramatiskt sätt låta piaffen utvecklas.

Så till hjälpgivningen. Ryttaren övervakar hästens böjning och ser till att hästen inte viker sig. Detta görs med den yttre tygeln som säger till hästen ”hit får du böja dig, men inte längre”. När man så ber hästen att korta sitt steg med bibehållen energi så ökar man sin muskeltonus i sätet, ”kniper lite”, och så ber man om en kortare, snabbare takt med hjälp av kedjan på stången. Det är här man kan börja likna ridning vid att spela på ett instrument, nu ska ryttaren börja spela musik med sin häst.

För i slutändan så är det det som skolskritten handlar om, den är en sammankoppling av hästens och människans nervsystem. Den hjälper häst och ryttare att stämma av hjälperna och att börja känna in varandra. Den är länken mellan häst och människa, början på resan till kentauren.

2010-03-23: Här ska det skolas!
Var ett tag sedan jag skrev nu, har haft på tok för mycket att göra.
I lördags var vi på kurs för Birgitta Järnåker, jag och Nokke. Nokke har inte åkt transport på ca 6 månader men knallade rakt in! Så skönt att lastning och transportåkning sitter som en smäck.

Vi har ju mest busat i vinter och inte ridit så mycket seriöst. Så första passet gick en del tid åt att ta igenom vissa saker. Men det känndes riktigt bra ändå. Jag har ökat kraven betydligt på mr. Nokke nu och det tror jag kommer ge resultat.

Till andra passet hade vi ett helt annat läge och allt flöt på. När passet närmade sig sitt slut var det dags att fortsätta arbetet med samlingen. 4:a korta skrittsteg, 4:a långa och 4:a korta igen och sedan upp i trav. Jag kände redan från början att jag hade flytet i skritten och Nokke höll skritt utan att försöka börja trava vilket han annars gärna gör. Så helt plötsligt kom den! Skolskritten!!!
Oj vilken lycka, det var som om poletten trillade ner för oss båda. Lyckan var obeskrivbar!

Igår var det dags igen att finslipa lite. Första ridpasset sedan kursen och jag var jätte nervös, tänk om skolskritten var en engångsföreteelse...
Red mycket piruettvändningar, öka och minska volten och lite fattningar. Sedan var det dags. Gick ut längs fyrkantsspåret och började med våra 4:a korta, 4:a långa, 4:a korta. Gick sådär, första försöket fick vi skjutkraft i uppgången till trav och andra försöket resulterade i en massa halter i skritten *suck*

Men så plötsligt, tredje gången gillt, så kom den igen SKOLSKRITTEN!!!
Och inte nog med det, ur den bjöd han 3 steg piaff!!! Det var så enkelt, okomplicerat, precis som det ska va. Han sänkte rumpan och böjde i hasen. Just nu är jag så lycklig, vilken häst jag har! Vi ska minsan visa alla att vi också har Piff och Puff i oss, vänta ni bara!

2010-03-08: Oj vad tiden går

Tiden springer iväg, vart har vintern tagit vägen. Jag känner mig lite besviken nu när det blivit plusgrader, hade gärna haft vinter lite till. Har inte hunnit rida i snön så mycket som jag hade velat. Nu känns det som om den kommer att försvinna.

Jag och Nokke tränar på, överst på vår mållista står just nu att klara av L2, skicka in och bli godkända. Gärna innan kursen med David Lichman i sommar. Men närmast hägrar en kurs för Birgitta Järnåker om två veckor. Kanske dags att sätta på ett träns och ett bett och börja träna...
Funderar på om vi kommer ihåg hur man gör. Skolor och samling känns väldigt avlägset just nu. *fniss*

2010-03-03: Nu går skam på torra land...

Måste bara berätta om min upplevelse förra tisdagen på Kungsnäs...
Vi hade suttit upp på hästarna och skrittat fram, då vår ridlärare plötsligt säger åt oss att hoppa av hästarna. Hon lånar en av hästarna och börjar helt plötsligt arbeta den för hand! Jag bara gapade, lätt chockad över det som utspelade sig framför mina ögon. Kommer så väl ihåg för några år sedan när jag hade Annika som ridlärare och hon bad mig göra detta med hästarna innan jag red (på de individer där det behövdes av någon anledning). Vi fick ganska snart höra från ridskolechefen att detta inte var något som "vi" syslade med på vår ridskola, det hörde inte hemma inom den engelska ridningen...

Nu har det helt plötsligt blivit "modernt" och då är det okej. ser detta som ett bevis på att många av de "vanliga" ryttarna sneglar på andra läror och försöker plocka russinen ur kakan. Tyvärr så är syftet inte det samma som inom den akademiska läran, men så blir det nog lätt när man inte köper hela konceptet.
Jag fick nu istället se stressade hästar som skulle "bjuda framåt" och detta uppnåddes genom att man "sparkade" dem i magen.

Skulle så gärna vilja visa och berätta syftet med denna övning (så som jag ser det), visa hur man med lugn når avslappning, samling och bjudning utan spänningar i hästen. Varför är det okej att skapa spänningar i hästen, vill vi inte komma bort från detta. Att på ett lugnt och hamoniskt sätt hjäpa hästen att hitta sin kropp och låta den finna sig själv i övningarna utan att någon sitter på ryggen och påverkar? Bjudningen kommer av sig själv när hästen är avslappnad, känner trygghet och blir motiverad. Det är inte något man skapar genom stress och spänning.

Både bra och dåligt med detta alltså, jag fick dock ett mycket bra läge på min häst tackvare detta, men jag gjorde ju det på mitt sätt.

Lite bilder på min harmoniska, busiga, glada och motiverade häst <3.







2010-03-02: Clinic David Lichman

Nedräkningen är påbörjad, den 17-18 juli ska jag och Nokke förhoppningsvis träna för David Lichman. David är 5-stjärning Parelli instruktör. Å vad himla skoj det ska bli!!! Min ända farhåg är att vi ska vara för dåliga...
Men vi har ju flera månader på oss att träna och finslipa så förhoppningsvis går det bra.

Igår var jag och Nina samtidigt i stallet. Så skoj! Vi red först ut en sväng och sedan körde vi lite On line på plan. Tror vi höll på ganska länge, hade faktiskt ingen koll på tiden. Nokke var duktig men jag börjar få slut på idéer. De flesta av våra leksaker är översnöade. Så nu måste jag se till att titta på en massa Parelli dvd:er och få lite ny inspiration.



2010-03-01: Ny månad

Så går vi in i mars och det känns nu att våren inte är allt för långt borta. Solen värmer, man har börjat höra lite fågelsång och Nokke har börjat fälla pytte lite.

Har ridit ut både lördag och söndag, Nokke har varit riktigt fin och bjudit på en fantastisk samlad galopp. Han blir bara starkare och starkare.
Det börjar bli dags för oss att åka till Ultuna igen på återbesök och denna gång ska lagningen göras om. Dock är inte väglaget det bästa just nu så vi avvaktar lite tills det blir bättre, det är ju ingen panik som tur är.





2010-02-27: Vintergalopp!
Nu har jag fått ihop en liten film på mig och Nokkis, äntligen. Men det gick inte så lätt som det brukar, för programen ville inte vara med mig. Till slut fick jag installera ett annat program och då kunde jag inte lägga till musik, kompremera eller byta format *suck*. Så filmen som är i 16:9 (wide) här i datorn, blev 4:3 när jag laddade upp den på Youtube *suck igen*.
Här är i allafall filmen, jag och Nokkis på en vintergalopptur!:



Du kan även se klippet här.

2010-02-26: Mildare

Kylan har dragit sig tillbaka lite och det har blivit mycket mildare ute. Jag är väl en av de få som faktiskt tycker att det är synd. Jag älskar kylan! Vintern i år har varit den bästa på många år. Mycket snö, kallt, klart, fint väder, vinterväglag på våra vägar (dvs. inge salt), pigga hästar och allmänt underbart. Fattar inte att alla ska gnälla, är vi aldrig nöjda? Hör jag en person till gnälla på kylan blir jag galen ;-)

Körde mer On line med Nokke igår. Han är så trevlig nu, gör allt rätt och öronen framåt hela tiden. Inte en endaste gång såg han uttråkad ut. Intressant att ju mer han känner sig trygg i en övning ju roligare tycker han att den blir, borde ju komma till en gräns där han blir uttråkad men så länge han får beröm är han nöjd och kan göra samma sak om och om igen.



2010-02-25: Månljus

Vilken underbar ridtur jag hade igår! Var helt omotiverad när jag åkte till stallet. Var så sällskapssjuk och ingen skulle rida samtidigt som mig. Men vilken underbar tur jag fick ändå. Fullmånen lyste, snön knarrade och allt var slivervitt. Det var så ljust att jag inte behövde pannlampan. Nokke var full av enerig men inte det minsta spänd, vilket är lätt annars när han är så himla pigg. Fick fantastiskt fin samlad galopp som var helt taktfast. Så underbart!







2010-02-24: Mer bilder

Fortsätter att publicera en hel massa bilder här på hemsidan. Passar på då jag har fått en hel hög nya på slutet.
Tomas var med till stallet i lördags, passade på då han inte hade hockey. Han fotade mig och Nokkis. Likadana bilder som förra helgen, men då jag tyckte att de blev så underbara så vill jag ha fler likadana! Min älskade lilla skrutt!

Han har varit så himla rolig på slutet. I måndags gjorde han jätte fina sidaways på full längd på repet (7m). 8:an i trav som vi har haft mest problem med, han fösöker smita förbi bakom min rygg eller byter gångart, satt som en smäck i slutet av passet! Har även tränat på slutet att han ska ställa sig med en kon under magen och det har han verkligen fattat. Så när han blev less på 8:an tänkte han att om jag ställer mig över konen blir nog matte nöjd. Så söt! Gjorde det på eget initiativ flera gånger, tittade på mig och sa "får jag godis nu?". Har även tränat på att han ska backa upp med rumpan mot staketet så att jag kan hoppa upp så som man hoppar bock. Det har han tyckt varit lite läskigt, har kört mycket approach and retreat och det har verkligen funkat. Gullhäst!

















2010-02-23: Bus pojkar!

Bilder på båda pojkarna (Nokke och Ojiji) när de busar i snön. Nokke den lilla fotomodellen tittar alltid in i kameran, han är så medveten om vad som händer. Han är så rolig, min lilla älskling. Bilden ovan får mig att tänka på en Lena Furberg teckning. Nokkes hållning, uttryck och svans ser ut som hämtat ur en av hennes bilder.



















2010-02-22: Bus Nokke!

Fler bilder på min lilla busNokkis <3
Efter att jag och Nina ridit runt i alla snö, släppte vi hästarna lösa så de fick busa lite. Blev många härliga bilder på glada hästar. Nokke var jätte svettig efteråt men såg mycket nöjd ut.
Jag vet i alla fall vilken häst som har den vackraste svansen i hela universum!!!





























2010-02-21: Bilder från förra helgen

Söndagen bjöd på fantastiskt väder så jag och Nina bestämde att vi skulle fota varandra. Här kommer några bilder, fler kommer imorgon annars kommer ni drunkna i bilder *ler*.































2010-02-19: Mjuk, mjuk, mjuk!
Å Nokke är så underbar just nu. Mycket On line träning har gett resultat!
I tisdag vad hovslagaren ut och skodde på morgonen. På eftermiddagen ringde jag upp honom för att höra hur det var med Nokkes röta. Den var i stort sett borta *skönt* men ska fortsätta att behandla. Men det var nog inte det roligaste ut det andra som min hovslagare sa, att Nokke hade känts extra mjuk och vig. Jag blev givetvis jätte glad, nu är han ju aldrig stel men om hovslagaren komenterar att han känns mjuk då är det ju liksom extra bra!

Denna mjukhet fick jag känna av igår kan jag säga, Nokke stod tisdag och onsdag, så igår var första dagen efter skoningen som vi red. Och jag fattar nu vad hovslagaaren menade!!!!
Redan i skritten på långtygel efter vägen kändes det anorlunda, redan vid de första stegen fanns svängningen i ryggen, så häftigt. När jag sedan bad om trav höll jag på att flyga av vid första steget, vilken kraft!!!!!
Kan inte med ord beskriva vad som hade hänt med min häst, men helt plötsligt rörde sig ALLT! Svung, takt och aktivitet i haserna från steg ett. Ju mer jag bad om samling ju högre upp kom framdelen. Kunde galoppera på stället med luftig galopp, samlad trav på gränsen till passage och det kändes som han hade hur mycket ork som helst. Oj oj oj vilken ridtur han bjöd mig på!


Nu sitter jag här och funderar på vad som fått fram denna mjukhet och smidighet. Antingen alla träning On line senaste 2 veckorna med mycket sideways eller ridningen och buset i djupsnön i söndags eller en kombination av båda. I vilket fall hoppas jag detta sitter i länge *ler*.

Söndagens snöbus fotades och bilder kommer ikväll eller imorgon, lovar att de är helt underbara...

2010-02-12: Det går bra nu!
Underbar kväll i stallet igår. När jag kom dit red Johanna och Marie på plan. Marie hade hoppat upp på Cheyenne och Johanna red Scharino. Men då J hellre vill titta på M och C så gav hon lilla Schariono till mig. Så kul att rida honom igen. Han kändes så fin! Mjuk, glad och underbart steg, super kul!

Sedan var det dags för Nokkebus, körde 40min On line och Freestyle. Oj vad bra det gick! Inte ett endaste vredesutbrott (som jag brukar kalla hans bockserier för), 8:an i trav gjorde han perfekt och bjöd på galopp emellan åt. Sideways, träna på att stå med en kon under magen och sedan fick han lära sig att sänka huvudet då jag knackar med sticken på manken. Så duktig, mycket beröm och mys.

Hoppade sedan upp och red lite Freestyle. 8:an i trav var inga problen. Sökt själv efter nästa kon att runda. I sideways gick han som en dröm! Rak åt sidan med en fin eftergift i kroppen utan att jag behövde bromsa framdelen! Så nöjd och så taggad att fortsätta idag! Hoppas detta underbara väder håller i sig hela helgen, Tomas ska till S-holm så jag kan vara i stallet så läng jag vill. Kanske någon av de andra tjejerna vill ta en långtur eller en fotosesion ;-)

Slänger in 2 bilder på "Lillan" eller som jag kallar henne "Mini Nokkis"



2010-02-11: "Låt inte skenet bedra" eller
"Bakom varje LBI så finns det en tävlingsgaloppör"


Fattar inte vart han får all energi ifrån, han ska ju vara en LBI som gärna vil ta det lugnt ju!

Igår red jag ut en sväng, hade tänkt att köra On line, men med tanke på hur han fjädrade in från hagen och stod och såg ut om en hingst på gången så ändrade jag snabbt mina planer. Här får det bil en lång galopptur istället insåg jag. Och en massa galopp blev det, Nokke lät som ett ånglok, spettsade öron och lade mycket mark bakom sig i varje språng, så härligt!

När jag insåg att vår tur efter vägen inte skulle räcka (stannade vid gården efter att ha galopperat konstant i 25min och totalt varit ute i 40min, så var Nokke fortfarande lika pigg) så då blev det 10min travarbete på plan. Oj vad fin han var! All energi användes till arbete och han frustade härligt flera gånger.
Mitt lilla krutpaket, kan ni fatta att han blir 22 i år! *skakar på huvudet*

-"Hallå matte, vart är min godis!!!"

-"Fotografering igen *suck* Har vi inte tagit en sådan här bild typ en miljon gånger förut?" *suck igen*

2010-02-10: Snöskottning

Söndagen spenderades i sommarstugen och tiden fylldes med snöskottning. Oj, vad snö.
Skotta sig fram till stugan, skotta taket och sedan skotta fram stugan igen.
Som vanligt kunde jag inte vara seriös hela tiden utan det tog nog max 5min sedan busade jag hejvilt i snön *S*. Ja, bilderna talar nog för sig själv och jag smittade tills slut av mig på Tomas.





























2010-02-09: Tragglar på

Körde ett rejält Online och Freestyle pass igår, tror jag och Nokke höll på 1.5h, han var lite svettig närvi var klara. Han var busig från början och fick några utspel som visade sig i långa bockserier. Efter varje bockserie stannar han, "snorkar" genom näsborrarna och vill sedan komma fram till mig i en dominant balanstrav. Lilla knas häst *S*.
Men jag fick tillslut några riktigt bra sideways och 8:an i trav börjar flyta riktigt fint nu. Han hamnar inte utanför comfortzon längre när jag gör den i trav. Han till och med fattar galopp själv bitvis. Kul att se hur stark han är i bakkärran.
Men man märker att så fort Nokke tycker att han fattat så blir det tråkigt och då försöker han hitta på andra grejer. Tränade mycket på att han skulle trava långsamt, är han pigg så kan det lätt gå undan... Riktigt duktig, han gillar ju egentligen att springa långsamt.

Freestylen gick bra, mycket sideways där också och det funkade fint. Dock har vi fått ett nytt problem här på slutet. Nokke tycker att han är jätte duktig och söker då stöd i grimman och försöker gå i form. Men då jag inte håller i tyglarna hamnar han med nosen mellan frambenen och springer där och tycker att han är jätte vacker. Han gör det inte för att komma undan, utan verkligen för att han vill vara duktig. Problemet med en häst i denna position är att den inte ser så mycket och blir väldigt svårstyrd *S*. Vet inte riktigt hur jag ska reda ut detta på rätt sätt, men kommer nog på något. Han vill ju bara göra rätt, lilla hjärtat.

2010-01-28: Se det snöar, ja se det snöar...
Oj oj oj vad snö det kommit och mer blir det. Är glad att jag tog mig till och från stallet igår utan större problem, får se hur det går idag.
Men med all snö kommer det vissa fördelar, så som att hela ridplan var täckt av ett härligt djupt snötäcke igår. Jag, Nina och Johanna tog chansen och red på plan. Finns inge bättre än trav och galopp i djupsnö! Vi red runt och lekte ridskola och gjorde ett fint rutmönster över hela plan. Hihi kan inte påstå att någon av oss var speciellt duktig på att rida rakt *S*, men kul hade vi!!!

Har uppdaterat länksidan om någon är nyfiken.

2010-01-26: Vårt 2009 i bilder
Här kommer en sammanfattning av mitt och Nokkes 2009.

Året började bra med en privatträning för Erika Furberg hemma i stallet. Mycket matnyttigt fick vi med oss och detta byggde hela vår grund för det år som skulle komma.

Året fortsatte och Nokke fick ett nytt jobb som han tog på största allvar. Han blev nämligen Emmas läromästare, bästa vänner blev de på köpet <3.

I februari bar det av på våran obligatoriska resa till Ultuna, allt såg bra ut och Nokke skötte sig exemplariskt!


Mars kom och jag och Nokke hade en mycket givande träning för Birgitta järnåker, under denna träning fick vi även möjlighet att prova en akademisksadel, vilken gav ett visst ha-begär.

Så kom våren och Nokke passade på att visa att han inte var en dag äldre än 4. Mycket fokus på NH-träningen och vi testade en hel del nya spännande saker.



Nokke fick under året som gått följa med till Kungsnäs ett par gånger och vara med på mina ridlektioner. Denna bild är från i maj och Nokke trivdes som ridskolehäst. Dock tyckte han det var konstigt att han inte fick all uppmärksamhet av instruktören.


Lagomt till sommaren provade jag och Nokke en ny karriär inom western. Två tävlingar blev det och det gick över förväntan. Vem har sagt att man inte kan lära gamla hundar sitta?


Sommar och obligatoriska stallstädning, jag och alla stalltjejerna hade en underbar dag i stallet. Härligt när man är flera.

Min och Nokkes utveckling tog fart under sommaren och mycket hände.



















Hösten kom, Birgitta-träning och och fler pusselbitar ramlade på plats. För första gången började vi hitta längningarna på riktigt.




Året avslutades med en Nokke i bättre form än någonsin, glad, ambitiös, framåt och otroligt samarbetsvillig.




Samanfattningsvis kan jag säga att 2009 har varit ett mycket speciellt år för oss. Inget år har varit så utvecklande och våra lärdommar är många. Känner mig som en bättre hästägare och framför allt, jag är en partner till min häst. Vi blickar nu mot 2010 med förväntan, känner att detta år har ännu mer att ge. Nu är det jag och Nokke mot världen!

2010-01-24: Grattis Wilde

Idag fyller världens bästa gudson år! Jag och Tomas har varit där på kalas och fikat. Mums. Om ni undrar vad Wilde fick i födelsedagspresent så gick det givetvis i hästens tecken. Förutom lite roliga pysselsaker så fick han världens sötaste ridbyxor och en ridtröja av mig och Tomas. Här ska det börjas i tid!
Min tanke är ju att Wilde och Nokke ska tävla i sommar! Finns inom western en "Led in line" klass, där barnen blir ledda på sina hästar i skritt och trav. Nokke är ju världens bästa barnhäst så jag vet att han skulle älska det!

Igår var Nokke helt fantastisk!!!!! Så fin att jag blev aldeles tårögd...
Jag och Nina red ut en sväng och sedan tog vi ca 20min på plan. Och Nokke fullkomligen dansade fram. Har aldrig fått en sådan trav på plan. Alla halvhalter gick direkt till bakben och haser vilket gjorde att jag hade full kontroll över takt, bärighet, samling och aktivitet i bakbenen. Fick han att vila på steget i den samlade traven. I ökningarna var han helt kvar inom ramen jag hade honom i och den ända skillnaden blev mer aktivitet i bakben/haser och att hela framdelen kom upp. Så häftigt, svårt att beskriva men han var helt enkelt fenomenal!!!!!!!!!!!!
Om ni inte visst det redan så har jag världens bästa häst, han är mitt liv, min kärlek, mitt allt!

2010-01-15: Att sätta mål

Har kommit på att för att komma någon stans med träningen behövs mål. Vet inte om jag bara är väldigt ”förstörd” av jobbet, men jag ser verkligen nyttan med detta. Utan mål kommer i alla fall jag ingenstans.

Mina och Nokkes övergripande mål för 2010:
 • Lägga upp en plan för träningen
 • Ta officiell Level 2
 • Minst 5 träningar för AR-instruktör
 • Minst 10 träningar för PNH-instruktör


 • Delmål:
 • Extreem friendly game
 • Skolorna i galopp
 • Mer finess i ridningen med halsring
 • Fokusera på samling/hasaktivitet
 • Sideways över ett föremål


 • Så nu när jag skrivit målen här så får jag väl se till att uppfylla dem. Kommer hålla er underrättade om hur det går, samt givetvis ha en utvärdering efter årets slut. Men även ett par längs vägen.
  Vilka är dina mål för 2010?

  2010-01-11: Livet leker

  Å vad allt är härligt just nu, livet leker och motivationen är på topp. Nu när det är ett nytt år tänkte jag sätt upp några mål för mig och Nokke uner året. Utan mål är det nog svårt att nå dit man vill och vart vill jag nå egentligen. Ska fundera på målen och återkommer med dem så fort de är klara. Vilka mål har du i år, för dig själv eller för dig och din häst?

  2010-01-08: Nummer ett!

  Jag har världens vackraste, underbaraste och mest älskvärda häst i helaste världen. Jag älskar hon av hela mitt hjärta, han är helt enkelt bäst!







  2010-01-07: Motljus

  Det underbara vintervädret fortsätter och jag försökte mig på att ta motljusbilder idag i stallet. Inte så lätt, detta är något som jag inte provat tidigare. Men man kan ju bara bli bättre.

















  2010-01-07: Brrrrrr

  Solen skiner och snön gnistrar!
  Äntligen har jag fått den vinter jag drömt om under hela mörka, blöta och trista november. Passade på igår att ta lite bilder i hagen igår, då vädret var så fint. Minus 24 grader gjorde så att jag blev tvungen att prova att fotografera i tumvantarna, men det gick det också *ler*. Tog en härlig ridtur, försökte ta det rätt lugnt med tanke på kylan men Nokke var super pigg. Så ett par galopper vart det i alla fall.
  Idag är det nog minst lika kallt om inte kallare och jag ska snart iväg till stallet. tror det blir en barbacka tur idag också, det är liksom skönast när Herr Vinter bjuder på dessa temperaturer.























  2010-01-03: Gott Nytt!

  Inleder året med ett tänkvärt citat och lovar att leva i nu:et och ta till vara på varje ögonblick under året som kommer...

  "Jag var rädd ty jag kunde inte behärska honom.
  Men jag lärde mig att tygla honom och min fruktan.
  Han hade ingen lust att gå, den var jag tvungen att uppbringa för oss bägge två.
  Han hade ingen ro, den var jag tvungen att finna för oss båda.
  Jag brusade upp och slog min häst.
  Jag hade dåligt samvete och lärde av det att behärska mig.
  Ty hans ögon var trogna och teg om min otillräcklighet.

  Min häst är min spegel, som återger mitt dåliga och goda humör oförfalskat.
  Se i din hästs ögon, men bli inte förskräckt över vad du ser, sanningen."


  Bent Branderup




  >> Gästbok >>

  Läs gamla "Senaste Nytt":
  >> Kvartal 4 2009 >>
  >> Kvartal 3 2009 >>
  >> Kvartal 2 2009 >>
  >> Kvartal 1 2009 >>
  >> Kvartal 4 2008 >>
  >> Kvartal 3 2008 >>
  >> Kvartal 2 2008 >>
  >> Kvartal 1 2008 >>
  >> 2007 >>


  >> Tillbaka till Senaste Nytt >>