Nyheter:

2010-06-22: Snart sommar?

Oj, nu har tiden sprungit iväg igen och mycket har hänt. Nokke har precis varit halt ett par dagar men idag verkade han helt ren igen *skönt*. Ska dock ta det lugnt med honom veckan ut.
Pratade med Rosa idag, första gången sedan hon kom hem från Englad. Så nu har jag bokat in 3 träningar med henne. Dags att komma i form innan David Lichman clinicen!

Ridningen går framåt och samlingen blir bättre och bättre. Nokke fick en behandling av Anna Karström för ett par veckor sedan och efter den lossnade det lite till. Han älskar verkligen när Anna kommer <3. Nokke sätter just nu en hel massa nya muskler och han är så himla fin <3. Snart börjar semestern och då ska jag spendera ännu mer tid i stallet!

2010-05-27: Ridbilder

Ridningen går så bra just nu!
Var på kurs för Birgitta Järnåker i helgen och Nokke gick som en dröm. Hon tyckte att han blivit jätte fin! Byggt mer muskler på rumpan (de innre runt skelettet som används vid samling), ändrat sig i formen tack vare att han kommit på hur han ska niga i hasen samt att traven blivit bättre. Jätte roligt att få höra för jag känner verkligen hur stor skillnad det blivit på honom. Han är så himla duktig!

Har tyvärr inga bilder från kursen, hoppas på att någon annan fotade mig, men här kommer några bilder som Nina tog för ett par veckor sedan! Tack Nina!
BUS!


2010-05-18: Vårkänslor!

Nu när värmen äntligen har kommit och allt börjar grönska blir livet så lätt! Energin är på topp och det är roligare än aldrig förr att åka till stallet. Längtar så efter semestern, då ska jag spendera så mycket tid jag bara kan i stallet. Hoppas verkligen att turen runt Gusturleden blir av i år!

Nokke och jag är snart fullt igång igen. Han känns så himla fin just nu och så motiverad. Han är som en dröm att rida. Vi har även kört en hel del On line på slutet och oj vad pigg han är då. Hoppar och studdsar som värsta unghästen *S*. Tur linan är lång så att han får lite utrymme...

Till helgen kommer Birgitta Järnåker upp och det är dags för kurs. Känner mig så laddad. Hoppas verkligen jag och Nokke kan få visa lite av den samling som nu börjar komma fram. Han blir liksom som en urkraft och tokhäftig att rida när han tar i med varenda muskel i kroppen. Längtar!

2010-05-17: Varför springer Nokkis?

Jo hanns favorit matte ropar ju!!!!!


2010-05-15: En resa i barockenstecken!

I torsdag for jag och 9 andra hästvänner på en resa, helt inspirerad av vårt intresse, hästar!
5 på morgonen gick de 2 bilarna i riktning mot Stockholm. Där väntade en guidad visning av Livrustkammaren. Fick se underbara sadlar, träns, bett och en hel massa gamla böcker om ridkonst som jag gärna hade tagit med mig hem...

Efter detta stopp fortsatte resan mot sin höjdpunkt, vi skulle nämligen hem till Birgitta Järnåker och hälsa på! Vi fick se tre uppvisningar på Birgittas olika hästar, alla i olika utbildningsnivåer. Det var helt suveränt och inspirationen blev på topp. Alla Birgittas hästar var väldigt fina och otroligt väluppfostrade!

Vi fick även en lektion i fäktning av Birgittas sambo, oj vad skoj det var! Det vill jag göra mer!
Här kommer lite bilder från Livrustkammaren, härligt med ett museum där man fick fota. Bilder från Birgittas uppvisningar kommer så fort hon godkänt dem för visning.
Denna hälsar Nokke att han vill ha på sig i hagen när han är "bestämd" med de andra hästarna, som han uttrycker det. De måste ju "uppfostras"...

2010-05-02: Borta bra men hemma bäst!

Tänk så glada alla blev när deras Nokke kom hem igen efter 2 dagar på Ultuna. Ojiji är alltid den som blir gladast men denna gång var nog Lillan nästan lika glad. Nokke han gjorde sin obligatoriska inrullning och sedan var det pusskalas.2010-05-01: Tandläkarbesöket

Tänk vad tiden springer iväg, Nu har vi varit en sväng till Ultuna igen. Vi åker ju en gång i halvåret för att hålla koll på Nokkes tandlagning. Denna gång var det även dags för att göra om den. Som vanlig uppförde Nokke sig perfekt, Helt lugn, gick in i undersökningsrummet och lade själv upp huvudet på "kudden". Gissa om matte var stolt över honom. Allt såg mycket bra ut och gick utan problem. Ett gäng veterinärstudenter var också med, alltid trevligt! Alla var på bra humör och vi skämtade mycket under den 2h som behandlingen tog. Alltid bra för en nervös matte att få skratta lite ;-).

Owe kollade även Nokkes ben som varit lite svullet, nogran utredning och jag fick springa med han fram och tillbaka ett par gånger. Kontenten blev att det såg bra ut och vi ska nu börja sätta igång igen lite sakta.

Här kommer blider från Nokkes tandläkarbesök som han fick göra på sin 22 årsdag. Stackarn, men man kan ju säga att han fick en ny tand i present *ler*Lagad tand!
Världens modigaset Nokkis! *stolt matte*


Matte har konstig humor ibland... *fniss*
Äntligen dags att åka hem!
2010-04-29: Godismonster

Jag undrar just vem som är det största godismonstret, jag eller Nokkis..?
Finns ingen som ser så söt ut som Nokkis när han vet att matte har godisar i fickan. Han har även lärt sig att gnägga när han får godis, så nu gnäggar han så fort han tyccker att jag rör hande åt hållet där godisfickan är *ler*. Och en häst som hummar så där lite dovt kan man ju inte motstå...

Nokke med sin sötaste godismin:


2010-04-28: Ett stort steg!

Nu har våren äntligen kommit och det är så härligt ute. Det blir liksom extra roligt att vara i stallet då. Nu brukar jag ju aldrig ha problem med motivationen vad gäller Nokke men nu blir den liksom extra kryddad :-). Har kännt Nokke i 12 år nu och inte en endaste gång har jag kännt att "idag har jag ingen lust att åka till stallet". Är inte det fantastiskt!

Nokke just nu är världens mysmonster! Jätte söt, trevlig och glad. Även väldigt pigg. Igår kom vi hem från vår resa till Ultuna, det gick jätte bra, skriver med om den imorgon.

De sista veckorna har jag och Nokke tagit många promenader, så mysigt. Ham är så gullig under dessa, riktigt mysig. För ett par veckor sedan hände dessutom något som är jätte stort för oss, Nokke kunde galoppera bredvid mig på vägen, helt LB, inte dominant och utan att komma utanför comfortzone!
Fick det dessutom på bild! Även om inte bilden är den bästa, det gick ju väldigt fort, så ser ni tydligt han ansiktsuttryck!!! Jag är så lycklig, tänk vad glad man kan bli över små saker. Just galoppen har ju jag och Nokke mindre lätt för.2010-04-22: Dagens insikt!
Sitter på lunchen och lyssnar på den senaste prodcasten från David Lichman och fick precis en insikt. Nokke har varit så otroligt trevlig de sista månaderna, när jag ber honom om något gör han det på en gång, till och med när jag behöver bli mer bestämd gör han det utan att lägga öronen bakåt och se sur ut. Vårt porkypine har blivit tusen gånger bättre, han är nu som oftast som en badboll i vatten.

Har funderat mycket vad det beror på, denna plötsliga förändring och förstått att det är något som jag ändrat. Nu när jag lyssnar på prodcasten så inser jag vad det är. Jag har helt enkelt tänkt mycket mer på att inte flytta fötterna och varit konsekvent hela tiden i alla interaktion. Inte gett vika på detta någon gång och om man hör om den poängräkning som David tar upp *ler* så förstår jag vad detta nu har gjort för vår relation.

Det är alltid de små sakerna som gör de stora förändringarna!!!

2010-04-10: Vår!

Kan ni fatta att klockan är efter 19 och solen lyser ute fortfarande!? Helt otroligt! Idag var det 12 grader varmt i stallet och Nokke var sjukt pigg! Tog det dock lugnt, jag har haft en rejäl sväng av magsjuka och varit jätte sjuk samt att Nokke var lite svullen i bakbenen. Vet att han brukar bli det när det blir lerigt i hagen men vill ändå vara på den säkra sidan.
Vår utveckling på slutet har varit otrolig!!! Skolskritten blir bättre och bättre, han gör otroliga galoppfattningar och har till och med bjudit på några språng skolgalopp! Kan ni fatta!!!

I övrigt är han är pigg och busig, han har själv bjudit på ett par byten när vi varit ute och busat. Han verkar ha lätt för det när jag har sadel och repgrimman på. Vi har fått tid den 27:e i Ultuna, precis på Nokkes födelsedag. vilken födelsedagspresent...

Ikväll har jag faktiskt ritat lite, vet inte hur många år sedan det var. Tror jag blev inspirerad av vårsolen samt min fina pålle. Inget avanserat, bara en vanlig stiftpenna och ett papper från skrivaren *S*. Birgitta brukar alltid säga att Nokke är en helt annan häst på insidan än den man ser utåt. På slutet tror jag dock att denna häst har börjat komma fram lite mer, varje dag ändras han, han har blivit en urkraft, svårt att förklara. Kanske är det den innre hästen i Nokke som jag precis ritade (se bilden ovan), det återstår att se...

>> Gästbok >>

Läs gamla "Senaste Nytt":
>> Kvartal 1 2010 >>
>> Kvartal 4 2009 >>
>> Kvartal 3 2009 >>
>> Kvartal 2 2009 >>
>> Kvartal 1 2009 >>
>> Kvartal 4 2008 >>
>> Kvartal 3 2008 >>
>> Kvartal 2 2008 >>
>> Kvartal 1 2008 >>
>> 2007 >>


>> Tillbaka till Senaste Nytt >>